Насер Орић поново прети ратом и крвопролићем, Срби поручују: Не бојимо се

2

Насер Орић (Фото: Јутјуб)

Насер Орић поново прети ратом и крвопролићем, Срби поручују: Не бојимо се.

Насер Орић поново прети ратом и крвопролићем. Своје ратнохушкачке изјаве синоћ је изговорио у Незуку говорећи да је на Дрини све почело и да ће се на Дрини све и завршити.

Прочитајте још:  Хронологија Бљеска: Они су jош нa слободи овјенчaни слaвом хрвaтских нaционaлних хeројa
Из Српске оштра реаговања и одговор Орићу да се Срби не плаше звецкања оружјем и да за Србе рат није опција, већ је то мир, док свакодневне пријетње из Федерације нису ништа друго до покушај да изазову унутрашњи бунт.

Оружјем звецка Насер Орић. Своје ратнохушкачке изјаве и пријетње крвопролићем изговорио је на обиљежавању 28. дивизије такозване Армије БиХ у Незуку .

– На Дрини је све почело, на Дрини ће се све и завршити. Ми Подрињци смо рођени или да умремо или да побиједимо. Увијек ћемо побиједити – рекао је Орић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  За 540 дана власти 210 напада на Србе
Орићеве пријетње нас неће уплашити нити ућуткати, а истину ћемо говорити док смо живи, каже Бранимир Којић.За њега је застрашујуће да су у првом реду сједјели потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић и замјеник начелника општине Сребреница Хамдија Фејзић, који примају плату уз буџета Српске, а истовремено аплаудирају Орићу.

–  Ми им поручујемо да се њих не бојимо и њихових пријетњи. Нећемо дозволити да будемо поклани као што су нас клали 1992. и 1993. године И поново ћемо им рећи да не желимо рат већ мир. Они желе рат, јер је Орић у рату живио најбоље. Хуманитарну помоћ коју су добијали у Сребреници у тзв. заштићеној зони он је продавао свом народу – рекао је предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Свим Србима Подриња је врло добро познато шта је Орић током протеклог рата радио и колико је породица завио у црно. Зато Насер Орић нема ни морално, ни људско, нити било које друго право да другима држи придике, а посебно да некоме пријети”, рекао је за Срну предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић. Из Удружења жена жртава рата Републике Српске сматрају да Орића ништа не може амнестирати од одговорности за бројне злочине почињене над српским народом. Осуда стиже и из Организације старјешина Војске Републике Српске.

– Нема озбиљног разлога да се плаше. У томе и јесте циљ – да се створи узнемиреност и страх. Да се покуша доћи до унутрашњег бунта и до тзв. обојених резолуција. Да се покуша смијенити власт у Српској мимо редовних процедура и избора. То није политика само бошачког народа већ политика тзв. међународног фактора у БиХ коме очито није стало до мира – навео је предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин.

Прочитајте још:  Мило одредио датум новог краха ДПС-а: Превремени избори 11. јуна
Организације у Српској које његују традицију Одбрамбено-отаџбинског рата указале су да Орић нема право ни да се хвали својом 28. дивизијом, јер је она војнички поражена од српске војске, а Орић побјегао и саборце оставио. Питају се хоће ли Суд и Тужилаштво БиХ реаговати на нове пријетње или ће ћутати као на ратнохушкачку реторику Дудаковића и Зукана Хелеза.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Насер Орић поново прети ратом и крвопролићем, Срби поручују: Не бојимо се

  1. Zlocinac vise ne ide u Pazar u lov. Mozda mu se desi neka lovacka nezgoda ili se spotakne tako da mu univerzum presudi za ono sto korumpirani sud BiH i Hag nisu. Na zalost ni mi vise neamo nekog poput Gavrila Principa ni Blagoja Jovanovica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *