Упутство за будале: Како да подржите протесте ако сте на летовању

1
београду, српске, круга

Протести у Београду (Фото: Весна Веизовић)

Велики број присталица прозападне опозиције био је принуђен да овог лета напусти Србију и спас од „диктатуре“ и лошег живота потражи на некој од плажа приморских земаља.

Одлазак на летовање је само један од разлога зашто се све мање људи одазива на протесте, али друштвено-политички радници који раде за медијске промотере протеста, осмислили су веома интересантан начин и упутство како да подржите протесте из свог омиљеног летовалишта, а да не пропустите ниједан тренутак драгоценог одмора. Скоро, па ниједан…

 

Новинар Драгољуб Петровић предложио је да се присталице прозападне опозиције прошетају суботом увече кроз места у којима летују попут Ровиња, Пефкохорија или Хургаде и на тај начин одрже, како је рекао, „ватру“ протеста. Поред тога, савет је и да се фотографишете и то објавите на друштвеним мрежама јер ако се нешто не објави на Фејсбуку или Инстаграму као да се није ни догодило… Уосталом, не можете бити „кул“ ако нисте на улици и ако то нисте потврдили бар једним кликом или видео записом.

Овај начин протестовања са летовалишта има неодољиво сличну паралелу са политичким деловањем почетком двехиљадитих, махом истих актера који сада организују протесте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тада је Демократска странка организовала за своје посланике гласање из Бодрума и Солуна, а било је и других марифетлука, али све у име развоја демократије до које нам је толико стало да ћемо поднети свако вређање интелигенције и прихватити да не памтимо дуже од златне рибице.

 

Предвођена демократским снагама разних постпетооктобарских „визионара“ и „експерата“, Скупштина Србије је, у једном периоду због сукоба унутар ДОС-а, на волшебан начин бројала 320 од могућих 250 посланика.

Прочитајте још:  Сарајевска правда: Годину дана затвора Харису Скелићу за злочине над српским цивилима

Борислав Новаковић је гласао у Скупштини Србије током гласања о Закону о раду децембра 2001. године, иако се у том тренутку налазио у Солуну, због чега је и добио надимак Бора Солунац. Чињеница да се Бора Солунац прославио гласањем из Солуна, а не зато што је стварно учествовао у пробоју Солунског фронта, може деловати разочаравајуће на присталице овог дела опозиције, али не треба се толико обазирати на чињенице. Уосталом, чињенице увек кваре добру причу.

Посланичка група Демократске странке чији је шеф био Бојан Пајтић нашла се у прилично неугодној ситуацији недостатка кворума приликом избора Кори Удовички за гувернера НБС јула 2003. године, па су истакнути посланици ове партије гласали из летовалишта стотинама километара далеких од Србије. Злоупотребом туђих картица организовано је успешно гласање, а егзотичних објашњења било је ништа мање него егзотичних дестинација, на којима су се тада затекли посланици који су „гласали“. Пајтић је тврдио да је Неда Арнерић ишла таксијем од Бодрума до Истанбула, села на авион, гласала и вратила се, таман до заласка Сунца, на пешчане плаже популарног турског летовалишта.

Међутим, како су ове парламентарне крађе, праћене ширим пројектом пљачке и девастације политичке, економске и војне моћи земље, почињене у време владавине тзв. демократа, можда је самим тим и политички некоректно називати их правим именом, подсећати на такве догађаје и не аболирати овакве креативне подухвате. Уосталом, за све ове афере, ионако нико није одговарао нити преузео одговорност, па зашто не искористити онда и другу прилику. Ипак, исти актери се сада појављују као организатори протеста и ваља им се још понеки пут пружити поверење.

Прочитајте још:  Нереди у Сијетлу: Полиција употребила димне бомбе

Зато, суботом увече, одржите протестну шетњу у својим летовалиштима, одржите ту „ватру“ протеста. Нека цео свет види. Србија је свет. Само напред. Не треба да вас буде срамота… Ништа мања од оног када шетате Београдом, по ко зна који пут и поново за туђе интересе…

Дејан Новаковић / Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Упутство за будале: Како да подржите протесте ако сте на летовању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *