Шиптарски терористи подигли оптужницу против још двојице Срба

0

(Фото: Reuters/Hazir Reka)

Шиптарски терористи подигли оптужницу против још двојице Срба.

Прочитајте још:  СРПСКИ ЕКОНОМИСТА ОТКРИВА: Агенда 2030 доноси неслућене ствари (ВИДЕО)
Специјално тужилаштво у Приштини подигло је данас оптужницу против двојице Срба чији су иницијали С.Ј. и И.С. због наводног хулиганства и посједовања оружја.

Они су крајем маја ухапшени на административном прелазу Јариње, а 1. јуна им је Основни суд у Приштини одредио једномесечни притвор под сумњом да су наводно извршили кривично дјело “припремање терористичких дела против уставног поретка такозваног Косова”.

Тужилаштво је саопштило да су С. Ј. и И. С. 30. маја након преласка на Јарињу “у саизвршилаштву предузели све потребне припремне радње, предмете намијењене изазивању опште опасности и наношење штете јавном лицу, наношење штете службеном лицу, те да су пристали да се придруже насилној гомили српских демонстраната 29. маја”.

– И.С. се терети да је неовлаштено поседовао, контролисао или држао оружје, а да су приликом претреса аутомобила словеначких регистарских ознака, којим је управљао, у гепеку пронађена и одузета четири спреја и бибер спреј. Овим радњама окривљени је извршио кривично дело неовлаштено поседовање или држање оружја – наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Велики Меморандум малих странака: Заједно против национализма (вероватно српског)!
Министар унутрашних послова самопроглашеног Косова Џељаљ Свећља рекао је раније да је полиција у њиховом аутомобилу пронашла пендрек, чекић, ножеве, маску, спрејеве, српске заставе, амблеме и другу опрему намењену учесницима протеста.

Београдски медији наводе да је реч о Синиши Јевтићу и Ивану Секулићу.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *