Трикови злата вредни: Како да продужите свежину воћа и поврћа који се брзо кваре на ВРУЋИНИ?

0

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Тропске температуре утичу на то да се велики број намирница брзо поквари, чак иако стоји у фрижидеру. Многима се чини да ма колико водили рачуна банане и остало воће и поврће за пар дана иструли, па смо суочени са тиме да морамо да их бацимо, а тек што смо их купили.

На друштвеној мрежи ТикТок освануо је снимак у којем можете видети мноштво корисних савета којима воће и поврће које купујете можете да одржите свежим и до 3 недеље. Уколико сте мислили да је тако нешто немогуће проверите сами, пише Дејли мејл.

Ова ТикТокерка саветује да банане одржите свежим тако што ћете их опрати под млазом воде, јер нико није љубитељ овог воћа уколико оно преко ноћи сазри. Потом осушите банане убрусом, а други убрус наквасите и ставите на кору од банана.

Млади лук брзо трули, а његов бели део ставите на појединачне убрусе, попрскајте водом и тако одложите у фрижидер. Што се тзв. старог лука тиче, њега ставите у најлон чарапу, појединачно, и низ раздвајајте чворовима. Бели лук ставите у кесу, а преко њега со и осушени чај.

@user8100293452186♬ original sound – minifyp

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јабуке можете одложити заједно са кромпиром. Испарења из јабука ће спречити да ваш кромпир у фрижидеру проклија пре времена. Парадајз брзо презри, а то ћете спречити тако што ћете преко његове средине залепити лепљиву траку.

Купус можете купити и заборавити на њега, али само уколико сте га оставили на прави начин. Исеците средишну задњу страну његовог корена и пребришите тај де влажним убрусом. Потом направите раствор од алкохолног сирећета, соли и, шећера и том мешавином пређите преко исеченог дела, а потом га завијте у провидну фолију. По речима ове ТикТокерке на овај начин сте на дуже време снабдевени намирницама за које сте сигурни да вам се неће покварити за неколико дана.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *