Алжир поднео захтев за улазак у банку БРИКС-а

0

Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan, Pool Алжирски председник Абделмаџид Тебун са кинеским премијером Ли Ћијангом.

Алжир је поднео захтев да постане један од акционара Нове развојне банке (НДБ), коју су формирале чланице међудржавног удружења БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужноафричка Република), саопштио је председник те државе Абделмаџид Тебун, а преноси портал “Ан-Нахар”.

Алжирски председник ово је саопштио након посете Кини, где је имао састанке са председником Си Ђинпингом и премијером Ли Ћијангом.

Осим што ова северноафричка земља жели да постане деоничар НБР, поднет је и званични захтев за улазак Алжира у редове БРИКС-а, подсетио је Тебун.

“Алжир је кандидат за акционаре банке БРИКС-а са очекиваним уделом од 1,5 милијарди долара”, рекао је председник.

Тебун је истакао добре односе Алжира и Кине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Алжир је задовољан својим односима са Кином, једном од пријатељских земаља која је помогла Алжиру у његовом развоју након стицања независности”, наставио је шеф државе.

Он је навео и да две земље раде на реализацији заједничких пројеката у свим областима, а да је план да се успостави и алжирско-кинеско партнерство у области свемира, реализују пројекте са Кином у области железнице и у рударском сектору.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *