Скандал у Хрватској: Каменован аутобус у којем су били навијачи Никшића

2

Скандал у Хрватској: Каменован аутобус у којем су били навијачи Никшића.

Сплитско-далматинска полиција ухапсила је 23-годишњака због сумње да је на А1, код чвора Шестановац, напао аутобус у којем су били навијачи Никшића, чиме је довео у опасност њихове животе и имовину, пише Слободна Далмација.

Намјерно се кретао уз аутобус

Прочитајте још:  Последица издајничког "Томоса"! – Такозвана „МПЦ“ гаси Охридску архиепископију СПЦ
Младића терете да је у петак око поднева својим аутомобилом ударио у аутобус који се кретао према Дубровнику како би га успорио или зауставио те потом групи засад непознатих особа омогућио даљи напад. Непознате особе дочекале су аутобус с вањске стране ограде аутопута те су га оштетиле бацањем камења, бенгалки и других предмета, утврдила је полиција.

Аутобус је ударио у бетонски ивичњак предњим и стражњим точком, али је возач из страха за живот и сигурност путника наставио с вожњом оштећеног аутобуса те назвао полицију. У аутобусу није било повријеђних особа. Осумњичени је пронађен на подручју шибенско-книнске полиције, извијестила је полиција.

Прочитајте још:  Црна Гора: Поново земљотрес у околини Никшића
Сплитска полиција казнено је, због довођења у опасност живота и имовине тридесетак путника и возача аутобуса који је превозио навијаче ФК Сутјеска из Никшића, пријавила 23-годишњег Ф.Е. из Карловца и то након што је у петак 21. српња на аутоцести А1 својим аутомобилом ударио у наведени аутобус како би га натјерао да се заустави, а само присебном реакцијом возача није дошло до веће трагедије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пријављеном младићу за казнено дјело довођења у опасност живота и имовине опасном радњом или средством прописана је затворска казна од шест мјесеци до пет година.

Прочитајте још:  Уводимо терапију да пацијенти умиру "достојанствено"?!
Полиција је утврдила да је потом око 12.30 сати, три километра прије чвора Шестановац, већа група непознатих маскираних особа прескочила заштитну ограду на аутопуту те је камењем „засула“ никшићки аутобус. Изненађен изненадном „кишом“ опасних предмета, возач их је покушао избјећи те је скренуо с десне у лијеву колничку траку.

Како преноси Слободна Далмација, младић је у обрани пред замјеницом ОДО-а негирао да је починио оно за што га се терети тврдећи да је у аутомобил којим је ишао на море заиста примио двојицу момака, но да није имао појма ко су они нити је он било што договарао. Надаље је казао и да је возио својом траком те је испред себе видио аутобус како „лелуја“ па га је покушао избјећи, но није успио те је дошло до судара.

Сплитска полиција, навели су, наставља криминалистичко истраживање како би покушали утврдити идентиете осталих маскираних нападача.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Скандал у Хрватској: Каменован аутобус у којем су били навијачи Никшића

  1. Lepo, lepo, to je njima dao okret ka Hrvatima. Tesko je shvatiti da se Slovenci i Hrvati smatraju Evropljanima, iza cega zapravo stoji poznati kompleks ” visih” naroda. Otuda njihovo ogradjivanje od Balkana, i podsvesna mrznja sto ih je ikada iko svrstavao na ” ciganski” jug. A Crnogorci se pomamili pa bi i oni u krug ” dvojke” , tesko drugari, tesko. Vi ce te ostati za sva vremena Balkanci, nizi i Nasim bivsim komsijama ali i ostalima iz Evrope. Ako su vas primili to je zato jer im trebate, kao sto im zatrebase Ukrajinci u sukobu sa Rusima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *