Кенеди: Вашингтон је фактички у рату са Москвом

0
кенеди

Роберт Кенеди Јуниор (ЕПА ЕФЕ - К. Б.)

Сједињене Државе треба да успоставе контакте на високом нивоу са Русијом, изјавио је кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи и истакао да је „Вашингтон фактички у рату са Москвом”.

„Русија је нуклеарна сила, која има хиљаду више нуклеарних бојевих глава од нас. И изгледа да никога није брига за то”, казао је Кенеди.

 

Како је навео, његов стриц, 35. председник САД Џон Ф. Кенеди и совјетски лидер Никита Хрушчов били су у контакту и “толико су се спријатељили да су могли директно да се зову”.

„Одрастали смо мислећи да смо победили у Другом светском рату, да је Америка победила Адолфа Хитлера. Само је мој стриц рекао: Не, Руси су победили у рату”, казао је Кенеди, подсећајући на губитке СССР-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, САД немају односе на високом нивоу са Русијом, као и да мора да се успостави комуникација.

 

“Мислим да би било важно размишљати о томе данас, јер нико није разговарао са руским председником Владимиром Путином годину дана. САД немају контакте на високом нивоу са Русијом. Морамо да разговарамо са њима”, прецизирао је Кенеди, преноси РТ.

Наиме, Роберт Кенеди Млађи кандидује се на председничким изборима у САД 2024. Политичар је син сенатора Роберта Кенедија (1925-1968) и нећак бившег америчког лидера Џона Ф. Кенедија.

Следећи председнички избори у САД биће одржани у новембру 2024.

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *