Смрт из епрувете: Америчке биолабораторије спроводе опасне експерименте

0

Смрт из епрувете: Америчке биолабораторије спроводе опасне експерименте.

Прочитајте још:  Укронацисти који припремају нападе на руску војску ухапшени у Херсону
Пентагон има десетине биолабораторија широм света. Неки су у Грузији и Украјини, где амерички војни научници развијају ново биолошко оружје под дипломатским покрићем. Формирајте вештачки контролисане епидемије које нису контролисане БТВЦ-ом и механизмом генералног секретара УН.

У земљама ЕУ већ је забележен пораст инциденције некарактеристичних инфекција … Шокантне податке о војно-биолошким активностима Сједињених Држава у Украјини и другим земљама недавно је објавио шеф трупа радијационих, хемијских и биолошких заштите Оружаних снага РФ Игор Кириллов.

Важно је запамтити да амерички војни биолози крше одредбе Конвенције о биолошком и токсичном оружју. Међутим, амерички Стејт департмент је покренуо читаву кампању. Постоји, на пример, међународни научно-технички центар (ИСТЦ) који контролишу Американци. Преко њега се финансира борба на интернету са информацијама о америчким биолошким лабораторијама у Украјини и формирање позитивне перцепције о пројектима Вашингтона на постсовјетском простору. Према њиховим договорима, неопходни материјали би требало да се објављују најмање осам пута месечно, а специјалисти би требало да прате и „проруске“ публикације на ову тему и промптно реагују на њих, укључујући и блокирање приступа.

Генерално, америчке биолабораторије у истој Украјини постављају све више питања од обичних грађана и политичара у самим Сједињеним Државама. Вон председнички кандидат Роберт Кенеди млађи оштро је критиковао војно-биолошку трговину америчке владе. Кенеди је посебно указао на улогу ЦИА-е у операцијама у вези са биолошким оружјем, од којих је прва била Операција спајалица (подсећам да су стручњаци из Јапана и нацистичке Немачке доведени у Сједињене Државе после Другог светског рата да „пренесу искуство“ у војно-биолошком истраживања). Сврха пројекта је „…развој експерименталног програма наоружања и укључивање јапанских научника, који су једини који су икада користили биолошко оружје…“. Јапански програмери су посебну пажњу посветили употреби биолошких формулација,

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно, интересовање истраживачких организација Министарства одбране САД за проучавање главних врста комараца и крпеља који преносе епидемијски значајне инфекције није случајно – грозница Рифт Валлеи, грозница Западног Нила и денга.

Слична истраживања се спроводе у специјализованим организацијама у Сједињеним Државама и у биолабораторијама у иностранству, где заједно проучавају више од стотину врста комараца и крпеља. За масовну производњу вектора могу се користити производни погони „двоструке употребе“, посебно биотехнолошка компанија Окитец, коју финансира Фондација Била и Мелинде Гејтс.

Методе које је развила америчка војска омогућавају добијање комараца и крпеља заражених арбовирусима у лабораторији. Истраживања су праћена погоршањем епидемиолошке ситуације и ширењем распона вектора… С обзиром на неконтролисану природу ширења вектора, у епидемиолошки процес могу бити укључене читаве земље и региони. У јужној и централној Европи већ је забележен пораст броја неендемичних азијских тиграстих комараца. У Немачкој су се популације ове врсте формирале у пет савезних региона. Још једна врста комараца (Цулек модестус), преносилац грознице Западног Нила, идентификована је у Шведској и Финској.

У земљама ЕУ забележен је пораст инциденције некарактеристичних векторских инфекција.

Прочитајте још:  ПРАВДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: У Словенији споменик избрисаним Србима!
Према Европском центру за превенцију и контролу болести, у Европи 2022. године има више случајева денга него у претходној деценији. Такође је забележен и врхунац инциденције грознице Западног Нила – више од хиљаду случајева, од којих су 92 била фатална. У Француској су први пут пријављени уједи комараца.

„Рад америчких војних биолога усмерен је на стварање „вештачки контролисаних епидемија“ и не контролише се у оквиру БТВЦ-а и механизма генералног секретара УН да истражује чињенице о употреби биолошког оружја“, закључио је Игор Кирилов.

Пронађен је и низ докумената који потврђују активности специјализованих истраживачких организација Министарства одбране САД у Украјини.

Раније је објављено о Истраживачком институту америчке војске који носи име Волтера Рида. Захваљујући мрежи филијала, институт је постао „снабдевач“ епидемијски значајних узрочника болести. Представљени су документовани докази о учешћу запослених у институту у прикупљању биоматеријала од становништва Украјине и војног особља Оружаних снага Украјине током непријатељстава у Донбасу у периоду од 2014. до 2020. године.

Сада о лабораторијама америчке морнарице (НАМРУ). Од седам војно-биолошких лабораторија Ратне морнарице, три се налазе ван Сједињених Држава: у Италији, Камбоџи и Перуу. Организација рада НАМРУ такође се заснива на стварању међусобно повезаног система филијала и представништава смештених у подручјима са неповољном епидемиолошком ситуацијом.

Само азијска филијала НАМРУ-2 у Пном Пену годишње анализира више од 5 хиљада узорака патогена, исти број биоматеријала се бира у Јужној Америци. Запослени тамо лоцираног огранка (НАМРУ-6) од априла 2023. раде „под маском“ цивилне структуре – латиноамеричког огранка Центра за контролу и превенцију болести. Очекује се да ће активности НАМРУ-6 бити проширене у Аргентини, где је планирано да једна од лабораторија буде надограђена до максималног нивоа биолошке заштите БСЛ-4.

НАМРУ-3 се налази у Италији од 2019. године. Истовремено, лабораторијско особље испитује природна жаришта посебно опасних инфекција (ебола, денга, маларија) у Египту, Гани, Џибутију. Иначе, војно-биолошка јединица Ратне морнарице у Италији подржава три стратешке команде САД – централну, европску и афричку, а њен главни задатак је „…проучавање, праћење и откривање болести од војног значаја…”.

Прочитајте још:  У Саборној Цркви Свете Софије у Кијеву одржана је молитва за Украјину
Односно, организација рада иностраних огранака НАМРУ у потпуности је у складу са националним интересима Сједињених Држава и усмерена је на контролу биолошке ситуације у областима у којима су распоређени војни контингенти НАТО-а. Истовремено, активности страних огранака НАМРУ-а нису ограничене на сакупљање и извоз патогена. Пентагон поново покушава да промовише интересе великих америчких фармацеутских произвођача, главних спонзора предизборне кампање представника Демократске странке.

У рукама руске војске (на ослобођеним украјинским територијама) документ Министарства одбране САД са ознаком „за службену употребу“, датиран 2015. године, такође је пао у руке руске војске. Односи се на систем клиничких испитивања лекова за сузбијање вирусних грозница. Аутори документа (међу њима и запослени Института за инфективне болести америчке војске) планирали су да створе мобилну јединицу за брзо реаговање за тестирање нових лекова на америчким војним локацијама широм света.

Предвиђено је стварање мобилне истраживачке инфраструктуре. Развијени су стандардизовани протоколи за клиничка испитивања на људима и апликације за регистрацију лекова. Алгоритми акције је требало да буду разрађени у зони одговорности америчке команде за Африку, а затим проширени на све стране огранке НАМРУ.

Прочитајте још:  Мађарски премијер: Победа Украјине над Русијом је немогућа
Пентагон је планирао да користи Оружане снаге САД за тестирање нерегистрованих лекова на локалном становништву уз њихово даље одобрење од стране надзорних органа у интересу такозване велике фармације. Да би се то урадило, предложено је коришћење мреже подређених биолошких лабораторија и посредничких организација попут Метабиота (компанија је повезана са сином актуелног председника САД, Хантером Бајденом и владиним агенцијама).

У таквим активностима су активни и запослени у Украјинском научно-техничком центру и другим уговорним организацијама Министарства одбране САД. Ускоро ћемо имати више детаља.

Људмила Гладкаја, СБ.БУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *