Дрецун: Приштина користи простор за манипулисање када год постоји

0

Дрецун: Приштина користи простор за манипулисање када год постоји.

Када год постоји простор за манипулисање, Приштина то користи, посебно премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, рекао је Дрецун.

Прочитајте још:  Брнабићка честитала Дритану: Заједнички на путу ка ЕУ
Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун истакао је данас да су активности политичког Запада присутне када је у питању ситуација на КиМ, али да се не виде помаци у позитивном смеру пошто Приштина одбија да врати ситуацију на северу КиМ на стање пре одржавања избора, и пре него што су Срби напустили институције.

“Када год постоји простор за манипулисање, Приштина то користи, посебно премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти”, рекао је Дрецун за Танјуг.

Он је истакао да привремене приштинске институције користе одмор бирократа из ЕУ да реализују своје тактичке замисли и не показују вољу да до краја ураде оно што се из ЕУ тражи од њих како би се ситуација смирила.

“Излаз није само у одржавању избора, пошто и даље нема Заједнице српских општина”, оценио је Дрецун.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је истакао да још нису ослобођени ухапшени Срби, нити да су се повукли припадници параполицијских јединица са севера КиМ.

“Не може се смирити ситуација на северу све док имате терор који Курти спроводи преко механизма силе. Ми видимо припреме да се у једном тренутку на северу можда појаве и припадници тзв. војске Косова”, нагласио је Дрецун.

Прочитајте још:  СПРЕМИЛИ ПЛАН – Албанцима две и по државе, а Срби да се одрекну и једне
Он сматра да је Курти направио једностране кораке на терену и да је то његова тактика.

Лажна држава Косово има подршку Америке на политичком плану. Циљеви Куртија и вашингтонске администрације се не разликују када је у питању Косово. Позиције су исте. Косово је држава, а Београд треба да призна ту лажну државу, и она треба да уђе у НАТО и УН”, рекао је Дрецун.

Он је међутим, истакао да мали кораци САД који се огледају и у недавној посети представника Српске листе Вашингтону могу да донесу добробит, наводећи да је добро да људи који учествују у доношењу политичких одлука чују за чињенице које српска страна увек презентује.

“Мали кораци САД могу да буду од суштинског значаја за опстанак и нормалан живот српског народа, као и за очување мира на КиМ. САД имају принцип да теже очувању мултиетичности на територијама где постоји вишенационални састав. Они могу да помогну очувању положаја српског народа, а колико су спремни да то ураде зависиће од њихове процене да ли ће моћи да лажну државу Косово приближе коначном циљу”, рекао је Дрецун.

Он је додао да САД неће имати никакво разумевање за положај српског народа ако он буде угрожавао кључне циљеве који се односе на чланство тзв. Косова у ЕУ и НАТО.

Курти је доста ојачао своју позицију на мржњи према српском народу, а прича се севером је потхранила његову политичку моћ, те уместо да пада он је ојачао у овом тренутку. Американцима се жури да приведу крају ЕУ предлог споразума. Они шаљу поруку Куртију да ће ако дође до деескалације сукоба на северу КиМ извршити комплетан притисак на Београд како би реализовали оно што они сматрају споразумом, како би Београд признао лажну државу, и омогућио јој чланство у УН”, рекао је Дрецун.

Прочитајте још:  Билчик изнео задатке за нову Владу Србије: Признање независности лажне шиптарске државе и санкције Русији!
Такође, додао је да Американци раде у корист лажне државе Косово, али да их Курти омета у реализацији циља.

“Када би се ситуација на северу Косова стабилизовала, одмах би се комплетан притисак пребацио на Београд”, закључио је Дрецун.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *