У Србији се из кредита најчешће плаћају станови

1

У Србији се из кредита најчешће плаћају станови.

На основу прикупљених података из купопродајних уговора, у другом кварталу 2023. године 7 одсто непокретности је плаћено из кредитних средстава, што је за пет процентних поена мање у поређењу с другим кварталом 2022. године, показује извештај Републичког геодетског завода.
Прочитајте још:  Какво је стање у опозицији уочи избора?
Из кредита се најчешће плаћају станови. У другом кварталу 2023. године 16% станова у Републици Србији је плаћено кредитним средствима, што је за 11 процентних поена мање у поређењу с другим кварталом 2022. године.
По већим градовима у Србији у другом кварталу 2023. године, станови су се највише из кредитних средстава плаћали у Граду Београду и Нишу – 20%, затим у Новом Саду 18% и Крагујевцу 13%.
У укупним трансакцијама непокретности у Републици Србији у другом кварталу 2023. године највеће учешће су имали уговори о купопродаји станова од 27%, што је за два процентна поена мање у односу на други квартал 2022. године, пренео је Б92.
После станова у другом кварталу 2023. године највише је прометовано грађевинско земљиште 16%, затим пољопривредно земљиште 15% и куће 13%.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=1nF_lT1bwHc

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У Србији се из кредита најчешће плаћају станови

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *