Вучић: Градиће се жичара од Златибора до Прибојске бање

1
европе, вучић

Александар Вучић

Вучић: Градиће се жичара од Златибора до Прибојске бање.

Прочитајте још:  Османијева “мудро саветује“: Што пре Србија схвати да је независност Косова* неповратна – боље за њих
Плате и пензије расту брже од инфлације.- У Србији за 10 година изграђено 421 километара аутопутева.- Бистрица пројекат од највећег значаја за јужнозлатиборски крај.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, приликом обиласка Прибоја, да је данас одобрена инвестиција, не мања од 30 милиона евра, за гондолу од Торника и Златибора до Прибојске бање дужине 14,7 километара.

Вучић је после обиласка радионице за плетење “Маридруна” рекао да је срећан што може да види како се успех враћа у Србију.

“Све што будемо могли да помогнемо да ове дивне жене наставе да раде, то ћемо да учинимо”, рекао је Вучић и додао да присуство “Маридруне” на сајмовима мора да буде обавезно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучић је казао новинарима да је током обиласка Прибоја разговарао са бошњачким представницима и муфтијом Мевлудом Дудићем о томе како да се превазиђу међунационални проблеми, али и о путевима који треба да се раде.

“Много тога ћемо овде да радимо и градимо. Видели сте ових 27 километара што смо радили. Остало је још 2,4 километра да завршимо преко Кокиног брода до Прибојске бање. Велика инвестиција државе. Одобрили смо данас инвестицију за гондолу између Торника и Златибора и Прибојске бање, то је 14,7 километара, не мање од 30 милиона евра”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Друг Данила Вучића склопио у име ПИО фонда посао са Асеком
Најавио је да ће се радити Гимназија, што је инвестиција од око четири милиона евра, изградња канализације од око 12 милиона, те пречишћачи отпадних вода вредности око пет милиона евра.

Такође, у неком тренутку ће се, каже, радити и Болница и Дом здравља што би била инвестиција од око 30 милиона евра.

“У међувремену ћемо да радимо и путеве. Ја ћу да обиђем и нека српска и нека бошњачка села у којима градимо путеве већ за месец и по дана, до краја септембра, да покажемо да бринемо о људима који се баве пољопривредом”, рекао је Вучић.

 

Бистрица пројекат од највећег значаја за јужнозлатиборски крај

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је изградња хидроелектране Бистрица пројекат од највећег значаја за цео јужнозлатиборски округ, и да ће тај објекат бити од највећег значаја за целу Републику.

Прочитајте још:  Тренутно ситуација на северу КиМ мирна али напета
Он је на питање новинара о реконструкцији државног пута Бистрица-Увац, рекао да ће то бити од велике важности и за манастир Увац, пошто ће једна од стаица гондоле бити у манастиру, али да је Бистрица највећи пројекат за тај крај.

”Мислили смо да ће то коштати 700 милиона евра, али коштаће милијарду и 200 милиона. Министарка енергетике иде у Јапан да разговара са ‘Џајком’ око финансирања пројекта, то ће бити од велике важности за цео јужнозлатиборски крај, за балансирање енергије, потребни су нам ти извори обновљиве енергије”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Стигла писма српског краља која откривају истину о међународним односима крајем 19. века
Он је истакао да је ”толико већ новца издвојено” за крај јужно од Златибора, и да ће то ”изгледати сасвим другачије”.

”Нама је потребно да молимо приватне инвеститоре, да имамо Мариану, да имамо Деспића, не може држава све. Они су постали светски успешни, вратили се у своју земљу и ту улажу”, рекао је Вучић.

 

У Србији за 10 година изграђено 421 километара аутопутева

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је у Србији у последњих 10 година изграђен 421 километар аутопутева пуног профила, што је два пута више него у целој Босни и Херцеговини од 1945. године до сада.

Он је тако одговорио на питање новинара у Прибоју да прокоментарише писање бошњачких медија у Сарајеву у којима се исмева изградња полупрофилног пута Ниш-Мерошина.

“Видео сам то у делу сарајевских и загребачких медија, мени се смеју око километара аутопутева. Спрдате се с тим колико је Србија изградила аутипутева, хајде да се играмо бројевима и чињеницама. За 10 година више у Вучићево време пуног профилла атуопута у Србији него у целој БиХ од 1945. наовамо па пута два”, истакао је Вучић.

Прочитајте још:  Миљеник терориста – Вокер: Дивим се УЧК, Приштина да тужи Србију за геноцид и не дозволи ЗСО!
Он је навео да у федерацији БиХ имају 120 километара аутопута.

“Дакле ја сам за четири године четири пута више аутопутева изградио него у Федерацији БИХ за 80 година и они се мени смеју”, рекао је Вучић и истакао да бројеви говоре све и да је аутопут у Федерацији преко Зенице и Какња грађен још у Титово време.

Навео је и да Република Српска има око 115 или 120 километара аутопута.

Прочитајте још:  Кулеба се похвалио разговором са Вучићем
На питање о томе да Слободан Герогијев тврди да је Вучић наводно наручилац спотова против независних медија и да он има доказе за то, Вучић је рекао да не зна о каквим спотовима је реч.

“Ваљда рачунају пошто они имају све време овога света да ништа не раде и да само твитују против мене нешто, да сви остали имају времена на претек да само мрзе некога и ништа не раде. Само ви свој подсао радфите, ја ћу свој”, рекао је Вучић.

 

Плате и пензије расту брже од инфлације

Прочитајте још:  СЕРГЕЈ МИРОНОВ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ ЗАВЕТНИКА У ДРЖАВНОЈ ДУМИ
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да једино у нашој земљи и можда у још једној европској плате и пензије расту брже од инфлације, а да је број запослених повећан за 510 000, али да то неки неће да признају.

Он је то рекао одговарајући на питање новинара у Прибоју да прокоментарише писање листа “Нова” који наводи да за плату све мање може да се купи.

“Када изађете са неким бројевима и када неко не може да их демантује, као што је број километара аутопута, километара пруга, број запослених и када кажем да смо 2012. године имали 1.850.000 запослених, а да данас имамо 2.360.000 запослених, скоро 510.000 људи више запослених формално, којима се плаћају порези и доприноси, који не раде на црно, кад немате на то да одговорите, онда кажете ‘доста мање’ можете да купите, а на основу чега не знају ни они сами”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је навео да једино у нашој земљи и можда у још једној у Европи плате расту брже од инфлације, а да то није случај у Немачкој и Француској и да је онима који то оспоравају тешко да признају да је тако.

Прочитајте још:  СПАЈИЋ ПРЕДАО ДОКАЗ: Више није држављанин Србије
Додао је да они не желе да признају да се то постиже док траје рат на европском подручју, а Србија једина земља која није увела санкције Русији.

“Издржавате одређене политичке и економске консеквенце уместо неко да вам честита и каже да ипак ова земља успева не да живи, него да живи много боље него што је живела и да гради много више него што је градила. Не, него је само потребно да пронађемо нешто због чега ћемо сопствену земљу да критикујемо и нападамо”, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Банка дужнику мора да врати 25 милиона: Нова пресуда за кредите у "швајцарцима"
Додао је да је захвалан свим људима са којима се сусрео данас током посете Прибоја и Прибојске бање, наводећи да зна да је за њих најважнија њихова земља и да је воле више од свега.

Политика

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић: Градиће се жичара од Златибора до Прибојске бање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *