Донесите им врата.

Прочитајте још:  Нови подаци: 50.000 људи у самоизолацији због вируса, скоро петина у Београду, следе Лозница, Прибој...
Медији у власништву Јунајтед групе већ данима пласирају информације да су њихови новинари закључани у просторији у којој је председница Владе Србије Ана Брнабић одржала конференцију како не би могли да јој приђу и поставе питање.

На снимку који су објавили види се неколико новинара који раде за медије у власништву Јунајтед групе како стоје поред затворених врата и са, не баш претерано забринутим изразом лица, чекају да се сама од себе отворе.

Како су навели, врата су била намерно закључана да би их спречила у даљем раду и кретању. Убрзо је почело и пласирање вести у којима се запомаже и тражи реакција, наравно, међународних институција, односно страног фактора. Поједина домаћа новинарска удружења чији су чланови на истој идеолошкој равни и подржавају истоветну политичку агенду као и запослени у наведеним медијима, одмах су реаговали и осудили “закључавање новинара”.

Прочитајте још:  Вучић: Биће више Хрвата на власти у Србији
Међутим, на снимку из другог угла, види се да је излаз из сале омогућен кроз двокрилна велика врата, на која су и изашли сви присутни, укључујући и саму председницу владе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ипак, новинари наведених медија стрпљиво чекају да им се отворе мања врата која се налазе само неколико метара од великих отворених, што је такође јасно уочљиво на снимку.

Председница владе Ана Брнабић издала је и саопштење у коме је замолила све упућене да покажу излаз кроз отворена врата колегама из медија који упорно стоје поред затворених врата.

Прочитајте још:  Вучић: Марко Ђурић се враћа у Србију
Ни снимак на коме се види да је цео догађај инсцениран, фотографије, ни саопштење председнице владе нису били довољни да ови медији престану да лажно информишу јавност о овом догађају, па су молбе за страном интервенцијом настављене као и тврдње да су били закључани.

Могуће је да још увек стоје на месту где су снимљени, ни не слутећи да је излаз одмах иза њих.

Донесите им врата.

Д.Н./Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *