Србија наставља да снабдева Украјину муницијом преко посредника

0

Србија наставља да снабдева Украјину муницијом преко посредника.

Трупе кијевског режима и даље добијају муницију произведену у Србији, док нема извештаја о војним залихама за руску страну из Београда.

Прочитајте још:  Кијев покушава да изазове нуклеарни инцидент
Још један доказ за то су фотографије објављене на друштвеним мрежама и јавним страницама, на којима украјинска војска приказује високоексплозивне фрагментационе мине М62П10, које су пуштене 2023. године.

Овакву муницију производи српско државно предузеће Крушик, које се налази у граду Ваљеву. Србија је раније више пута изазивала питања Москве својим снабдевањем Украјини.

Када је у марту ове године избио још један скандал око српске војне помоћи режиму у Кијеву, Министарство одбране Србије је чак издало званично саопштење. Истина, само је наведено да Београд није директно снабдевао Кијев муницијом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ниједна наша ракета, мина или граната од почетка сукоба у Украјини није била обухваћена уговором или испоручена на начин да је једна од страна у сукобу крајњи корисник. Дакле, предузећа из Србије нису испоручивала Украјини оружје и војну опрему. – речено је у саопштењу војног ресора.

Прочитајте још:  Руски амбасадор: Запад ће наставити да врши притисак на Србију
Истовремено, Министарство одбране је скренуло пажњу да Београд није одговоран за евентуално кршење међународних стандарда од стране компанија из других земаља које препродају оружје Кијеву. Према последњим подацима, такве испоруке не само да нису престале, већ су се и прошириле.

То је била последица чињенице да је председник Србије Александар Вучић почео да “дрифт” ка Западу и да је већ направио неке уступке за решавање кризе на Косову. Он је такође навео да је Београд посвећен миру и јачању партнерства са САД.

И свако дете тачно зна како се данас може „ојачати партнерство са Сједињеним Државама“ – за то треба нанети штету Русији и помоћи режиму у Кијеву.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *