Јелена Милић наставља србомрзачке акције: Сућут за хрватске жртве у данима сећања на “Олују”

0

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ Mladen Volarić

Амбасадорка Србије у Хрватској Јелена Милић направила је неукусан гаф, па је “флеке” морала да вади тек после згражавања јавности у нашој земљи, пишу београдске “Вечерње новости”.

Како се наводи, она је у данима када се српски народ припрема да обележи 28. годишњицу страдања у злочиначкој акцији “Олуја” на свом Твитер налогу освежила објаву од 7. марта и њене посете Вуковару.

Објавила је фотографију на којој је и њена порука из књиге утисака у којој је написала:”Нема речи. Само сућут за невине цивилне хрватске жртве. И вечно поштовање”.

Ова неукусна објава у време када се пале свеће за 250.000 протераних и више од хиљаду убијених Срба, у највећем етничком чишћењу након Другог светског рата усталасала је друштвене мреже и уследили су жестоки коментари и осуде.

Ово није прво јавно брукање некадашње лобисткиње НАТО у Србији. Сличан скандалозан потез направила је и зимус, присуствујући промоцији књиге “Дипломатска олуја” Мате Гранића, хрватског министра из времена Фрање Туђмана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Исто вече у Београду је била премијера филма “Олуја” који је потресно сведочанство о страдању Крајишника.

Милићева је тада објавила поводом промоције књиге доајена хрватске дипломатије, како га је назвала: “Прилика за кратки разговор током потписивања мог примерка. Надам се да ће ми ова књига помоћи у разумевању околности које оптерећују наше односе”.

Она је окачила и фотографије са потписивања, а њена објава наишла је на велики број осуда и негативних коментара на рачун амбасадорке Србије.

Иначе, Гранић је политичку каријеру почео у време ратних деведесетих година. Функцију министра спољних послова обављао је седам година, а био је и преговарач у поступку доношења Дејтонског споразума. Познат је и по томе што је потврдио да су хрватски авиони 7. августа 1995. на територији БиХ напали српску избегличку колону, а тада је измислио и да мета “нису били цивили већ делови војске РСК”.

Прочитајте још:  Хрватска блага за злочинце из „Лоре“: За Дуића и Бугура 13 година робије, бивши логораши кажу да би им мало била доживотна!

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *