Каква је улога Хантера Бајдена у војно-биолошким објектима по Украјини!

1
кина

Getty © Scott Olson / Staff

Министарство одбране Русије наставља да проучава материјале о спровођењу војно-биолошких програма Сједињених Држава и њихових НАТО савезника на територији Украјине. Раније смо представили шему интеракције владиних агенција и актуелног војно-политичког руководства Сједињених Држава са украјинским биолошким објектима.

Посебно је забележено укључивање инвестиционог фонда који води Хантер Бајден, у финансирање биолошких програма у Украјини. Ево преписке између сина садашњег председника Сједињених Држава и запослених у Канцеларији за смањење претњи Министарства одбране САД и извођача радова из Пентагона У Украјини. Присуство ових материјала потврђују западни медији.

Садржај писама показује да је Хантер Бајден одиграо важну улогу у стварању финансијске могућности за рад са патогенима на територији Украјине, Као и прикупљање средстава за Black and Veach и Метабиоту. Објављена преписка указује да су прави циљеви Пентагона у Украјини далеко од научних.

Дакле, у једном од писама, потпредседник Метабиоте напомиње да ће активности компаније бити усмерене на обезбеђивање “… културне и економске независности Украјине од Русије…”, што је прилично чудно за биотехнолошку компанију. Данас имамо прилику да дамо имена конкретних званичника који су учествовали у стварању компоненти биолошког оружја на територији Украјине.

Једна од кључних личности је Роберт Попе, тада службеник ДТРА и директор Програма за смањење претњи сарадње, чији је циљ био укључивање држава постсовјетског простора у војно-биолошке активности. Такође је аутор идеје о стварању Централног депозита посебно опасних микроорганизама у Кијеву. У свом писму министру здравља Уљани Супрун (узгред, држављанки САД), Попе високо оцењује активности шефа Министарства здравља Украјине, посебно истичући обезбеђивање пријема америчких специјалиста у украјинске биолошке објекте и почетак рада на формирању депозита микроорганизама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да вас подсетим како је ова активност завршена: у складу са доступним информацијама, сви патогени биоматеријали из складишта почетком фебруара 2022. одвезени су војним транспортним авионима у Сједињене Државе преко Одесе. Координацију војно биолошких пројеката у Украјини и избор извођача водила је Џоана Винтрал, шеф канцеларије ДТРА у Украјини. Под њеном непосредном контролом су реализовани амерички пројекти УП-4, УП-6, УП-8 за проучавање смртоносних патогена, укључујући антракс, конгошко-кримску грозницу, лептоспирозу. У наставку – украјинско одељење компаније „Black and Veach “, на чијем челу је Ленс Липенкот.

Прочитајте још:  Демонстранти бацају камење и запаљиве бомбе на полицију у Паризу

Он је и главна контакт особа Са званичницима Министарства одбране и Министарства здравља Украјине. Компанија од 2008. ради у интересу Пентагона у оквиру пројеката проучавања потенцијално опасних биоагенаса. Међу њима је и пројекат рикеција УП-1 и вирус крпељног енцефалитиса код чланконожаца у северозападној Украјини. У циљу глобалне контроле биолошке ситуације током пројекта УП-2, компанија имплементирала систем за даљинско праћење инциденције туларемије и антракса у украјинским биолошким објектима.

Биомониторинг и извештавање је надгледао Давид Мустра, који је блиско повезан са другим извођачем из Пентагона, Метабиотом. Претходно Је водио војно-биолошке пројекте у Украјини и источној Европи у оквиру Програма за смањење претњи сарадње. Треба напоменути да су активности компаније Black and Veach изазвалемнога питања чак и међу украјинским специјалним службама. Тако је још 2017. године Херсонско одељење СБУ у свом меморандуму навело: ЦИТАТ: „…недавно Је актуелизована потенцијална претња погоршања епидемиолошке ситуације у нашој земљи, због намера ДТРА да преко компаније Black and Veach успостави контролу над функционисањем микробиолошких лабораторија Украјине које спроводе истраживања о патогенима посебно опасних инфекција који се могу користити за стварање или модернизацију нове врсте биолошког оружја…” КРАЈ ЦИТАТА.

Метабиота је позната по свом развоју и предвиђању избијања заразних болести. Поред тога се у Пентагону бавила моделирањем епидемиолошке ситуације на постсовјетском простору. На територији Украјине “Метабиоту” је представљала Мери Гутиери – потпредседница компаније и лице од поверења Хантера Бајдена, што потврђују и материјали њихове преписке.

Питања модернизације лабораторије надгледао је Скот Торнтон. Поред тога, саветовао је локално особље о управљању високоризичним патогенима у оквиру украјинских ДТРА пројеката. Добијене информације показују директну умешаност америчког војног ресора и њихових извођача у планирање и имплементацију пројеката Пентагона на територији Украјине. Сматрамо да би наведени званичници требало да одговоре на питања о правим циљевима ових радова.

Прочитајте још:  Владимир Пребирачевић: Србија неће уводити санкције братској Русији

Раније смо скретали пажњу на чињенице о развоју техничких средстава за испоруку и употребу биолошког оружја у Сједињеним Државама. На пример, америчка агенција за патенте и жигове издала једокумент број 8 967 029 за беспилотну летелицу за ширење заражених инсеката у ваздуху. У опису патента Се наводи да се уз помоћ овог уређаја могу уништити или онеспособити непријатељске трупе без ризика по америчко војно особље. Други патенти приказани на слајду показују различите врсте муниције за испоруку хемијских и биолошких формулација.

У њиховом опису забележене су карактеристике: „… ниска јединична цена уништења и нема потребе за контактом са непријатељским људством…”. Ово одговара имплементираном Вашингтонском концепту „безконтактног рата”. Приказана је могућност опремања капсула отровним, радиоактивним, наркотичним супстанцама, као и патогенима. Подсећамо да су ови документи доспели у јавност у вези са истрагом о активностима још једног биолошког пројекта Пентагона – Центар по имену Лугар у Тбилисију.

Министарство спољних послова Русије се 2018. године обратило америчком Стејт департменту са захтевом да да правну оцену развоја таквих техничких уређаја са становишта усклађености са Конвенцијама о забрани хемијског и биолошког оружја. Америчка администрација се ограничила на званичан одговор, цинично се захваливши руској страни што је скренула пажњу на ово питање и истакла да је „…развој и производња биолошког и хемијског оружја забрањен националним законом, али одлука о издавању патента не крши обавезе САД према БТВЦ и ЦВЦ…”.

У контексту наведеног, пажњу привлачи захтев украјинске компаније Мотор Сицх турском произвођачу беспилотних летелица Баирактар. Желим да истакнем да је овај документ од 15. децембра 2021. Његова суштина: да ли је могуће опремити Ову беспилотну летелицу системима и механизмима распршивање аеросола капацитета преко 20 литара. Са дометом лета такве беспилотне летелице – до 300 км и опремањем контејнера биолошким формулацијама – ствара се стварна претња за употребу биолошког оружја великих размера на територији Руске Федерације.

У ствари, реч је, о развоју од стране кијевског режима, техничких средстава за испоруку и употребу биолошког оружја са могућношћу њихове употребе против Руске Федерације. Важан резултат специјалне операције Оружаних снага Русије био је престанак активности пет кијевских биолошких лабораторија, у којима се радило са узрочницима антракса, туларемије, бруцелозе, колере, лептоспирозе, афричке свињске куге. Део колекције је извезен у Сједињене Државе, преостали сојеви су хитно уништени у складу са Наредбом Министарства здравља Украјине од 24. фебруара.

Прочитајте још:  Сједињене Државе су у октобру утростручиле куповину руског уранијума

Потврђене су чињенице о учешћу ових лабораторија у обављању послова које је наручило војно министарство САД. У једном од ових биообјеката – Центру јавног здравља Министарства здравља Украјине – реализовано је неколико УП пројеката одједном , са укупним финансирањем од више од 30 милиона долара. Обратите пажњу на одлуку коју је потписао начелник етичке комисије наведеног Центра 12. јуна 2019. године у оквиру пројекта УП-8.

Документ сведочи о спровођењу истраживања са непознатим ризиком по живот и здравље учесника, као и скривању идентитета испитаника. Претходно смо представили програм истраживања за овај пројекат који подразумева само стандардну процедуру узимања крви. Поставља се питање: о каквим испитивањима опасним по живот се ради, ако говоримо о томе да документ прописује да „…мањи инциденти са добровољцима морају бити пријављени биоетичком комитету Сједињених Америчких Држава 72 сата након инцидента, а за озбиљне, укључујући смрт испитаника, у року од 24 сата…“?

Не искључујемо да је званични истраживачки програм само „видљиви део леденог брега“, док су у пракси Добровољци били заражени вирусом Грознице Кримског Конга, хантавирусима и узрочницима лептоспирозе. Такав презиран однос према грађанима Украјине добро карактерише прагматичан приступ Сједињених Држава организацији војних биолошких истраживања. Земље у развоју се посматрају као полигони за тестирање компоненти биолошког оружја и лекова. Верујемо да пристигла документа сведоче о стварном кршењу обавеза од стране Сједињених Држава и Украјине из члана 4 БТВЦ и Резолуције Савета безбедности УН бр. 1540 од 28.04.2004.

Наставићемо да анализирамо документарне доказе о кршењу међународних споразума о неширењу од стране америчке администрације и кијевског режима биолошког оружја и обавештавати вас.

Превод: Анђела Шиповац / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Каква је улога Хантера Бајдена у војно-биолошким објектима по Украјини!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *