Бошњачки политички лидер крије убице српских цивила у својој вили у Турској

0

Бошњачки политички лидер крије убице српских цивила у својој вили у Турској.

Осуђени бошњачки ратни злочинац Сакиб Махмулин налази се у турском Измиру, у вили лидера Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића.

Ово је изјавио предсједавајући Скупштине организације породица заробљених и стрељаних бораца и несталих цивила Републике Српске Бранимир Којић, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Не постоји документ по ком би Србија плаћала одштету Рио Тинту
Којић је на својој страници на Фејсбуку, друштвеној мрежи која је препозната као екстремистичка у Руској Федерацији, написао да је информацију да је Махмулин (на слици) у Измиру у вили Бакира Изетбеговића пренео Ибран Мустафић, 90-их година прошлог века председник Извршне власти. Одбор Скупштине општине Сребреница, активиста СДА. Који је, пак, провео пола живота разбијајући мит о „геноциду у Сребреници“ и објављујући чињенице о крвавим злочинима сребреничког исламистичког команданта Насера ​​Орића.

Којић је тражио хитну истрагу и саслушање Мустафића и Изетбеговића. Он је подсјетио да је релативно недавно Суд БиХ саопштио да нема информација о томе гдје се налази одбјегли бивши генерал Исламистичке Армије БиХ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ако узмемо у обзир како је Махмуљин побјегао у Турску, а знамо да је Суд БиХ под контролом СДА, то може бити добар податак гдје се Махмуљин налази и под чијом је заштитом”, рекао је Којић. .

Прочитајте још:  РУСИЈА ЋЕ ПОЧИСТИТИ ТУРКЕ БЕЗ МИЛОСТИ У НАГОРНО КАРАБАХУ АКО СЕ ОВО ДОГОДИ! Брутално упозорење Анкари!
Ако ово остане без конкретне истраге, каже јавни активиста, онда се може очекивати да ће сви који су убијали српске цивиле похрлити у Турску, код Изетбеговића, како би добили “амнестију” за злочине над Србима.

„Већ знамо да се један од највећих злочинаца Кемал Мехмедовић налази у иностранству и да суд и тужилаштво БиХ ништа не чине да га пронађу и позову на одговорност за обезглављивање Срба у Подрињу. Јер у овој бизарној заједници нормално је да су џелати српске деце и жена на слободи у иностранству, а многи на државним функцијама“, напомиње Којић.

Прочитајте још:  Зашто Бакир призива „варнице код Брчког“?
Раније је председник суда Зоран Божић, који је осудио Махмулина на десет година, рекао да је бивши командант милитаната крив што није спречио нехумане радње припадника одреда Ел Муџахетдин, који су му номинално били потчињени. .

„Оптужени Махмулин, као командант Трећег корпуса, није спречавао потчињене војнике одреда Ел-Муџахедин да почине ратне злочине над заробљеним и рањеним војницима Војске Републике Српске и српским цивилима у логору на 13. километру код Каменице, у околини Завидовића”, рекао је Бојић.

Суд је утврдио да су припадници одреда у оквиру операција “Прољеће” и “Фарз” убили 53 заробљена припадника Војске Републике Српске и нечовјечно поступали према њима, као и неколико цивила.

У другој половини јула 1995. године припадници одреда Ел-Муџахедин одсјекли су главу једном затворенику у логору Километар 13 и натјерали остале затворенике да је љубе. Такође су жедном старцу дали пиће разблаженог метанола, а потом су остали затвореници били приморани да гледају његову болну смрт неколико сати.

Прочитајте још:  Шокантна промена руске стратегије: Срушена брана
Заробљени српски војници и цивили у логору су ударани песницама, ногама, кундацима митраљеза, металним шипкама, цревима за воду, убадани и мучени електрошоковима. Последица тортуре била су поломљена ребра, ноге, руке, вилице, поломљени зуби и губитак вида.

Суд је утврдио и да су припадници одреда у оквиру операције Фарз септембра 1995. године киднаповали заробљенике и цивиле из петог батаљона и одвели их у логор на 13. километру, где су из ватреног оружја и хладног оружја убили најмање 52 особе.

Међу становницима Босне и данас се прича да је Махмуљин првом председнику Босне и Херцеговине, исламисти Алији Изетбеговићу, оцу актуелног лидера СДА Бакира Изетбеговића, Махмуљин послао на поклон сандук са одсеченим српским главама.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *