„Игра пријестола“: Вођа которских јеретика Симеон оптужио Мираша да је српски и руски шпијун!

0
Мираш Дедеић

Мираш Дедеић

„Игра пријестола“: Вођа которских јеретика Симеон оптужио Мираша да је српски и руски шпијун!

Црна Гора, као држава која је одавно понијела назив земља чуда, продукује афере, расколе и тензије на дневном нивоу. И, некако су грађани огуглали на дешавања у Бесудној… Али, недопустиво се испод „црногорског медијског радара“ провукао раскол у јеретичкој НВО „ЦПЦ“, гдје су у сукоб дошли тзв. которско-приморска епископија и Мираш Дедеић, кога је Симеонова „пашквила“ из Котора оптужила да ради против „Црногорске православне цркве“, да је руски и српски шпијун, да спријечава развој ЦПЦ и шта све нисмо прочитали у „приопћењу“ одметнутог дијела ове агресивне невладине организације. 

Прочитајте још:  Дијаспора „избаца“ Мираша из његове фирме:“ Подршка враголастом Борису
Примјера ради, Мираш се оптужује за сљедећу крими активност:

„Митрополит Михаило (Дедеић) још од седамдесетих година прошлог вијека сарађује са руским тајним службама, преко којих је добијао и послове у некадашњем СССР-у. Поћедујемо податке да од 2002. године сарађује са пуковником руске службе ГРУ-Леонидом Прокопјевим, чије је кадрове доводио у Црну Гору и давао им високе позиције унутар Црногорске православне цркве“, стоји у прогласу јеретика из Котора.

Надаље, они се жале да их Мираш „на фору“ учланио у „лажни савез цркава“ (Синаксис) и да их је тако зезнуо, док посебно жале због гушења „култа“ Антонија Абрамовића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Митрополит Михаило (Дедеић) има задатак да затре успомену на Блаженопочившег Митрополита † Антонија (Абрамовића), па због тога већ пуних 25 година блокира градњу нове гробнице за Блаженопочившег Митрополита † Антонија. С тим у вези, Митрополит Михаило (Дедеић) је разорио капелу у Владичанском дому на Цетињу, која је саграђена за вријеме Блаженопочившег Митрополита † Антонија и из које је кренула обнова литурђиског живота. Митрополит Михаило (Дедеић) је спријечио дистрибуцију комплетног тиража књиге посвећене Блаженопочившем Митрополиту † Антонију, а могуће и да је поменуте књиге и физички уништио“, стоји у прогласу.

Прочитајте још:  Мираш "увређен": Отказао састанак са Абазовићем
Ипак, стварни разлог ове папазјаније стоји у 6. тачки овог прогласа.

„Митрополит Михаило (Дедеић) и свешеник задужен за књиговодствене послове не подносе финансијске извјештаје о пословању Црногорске православне цркве, а свима је видљиво да се новац од донација не улаже у развој Црногорске православне цркве, јер развоја нема“.

Те проклете паре.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *