“ПАДАЋЕ ГРАД ПРОТИВ КОЈЕГ НЕ ПОМАЖУ ПРОТИВГРАДНЕ РАКЕТЕ”: Олујни облак сутра стиже у Србију

0

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Викенд пред нама доноси прави временски ролеркостер и јако захлађење, медији најављују град против кога ни ракете не могу ништа

– Ово није уобичајено време за овај део године. Суперћелијске олује су нешто ново што нам се десило. Сад имамо продор хладног ваздуха који углавном долази крајем августа и почетком септембра. Долази до формирања јаког циклона. Киша и грмљавина је већ почела у Словенији, а олујни, грмљавински облаци доћи ће и у Србију сутра око 14 часова – рекао је метеоролог Иван Ристић.

Додао је да ће доћи до обилних падавина и града од којег се не можемо заштитити, као и од нових поплава.

– Цела Србија ће бити под тим олујним облаком и пашће доста кише са олујним ветром, а биће и града. Од града се не можемо заштитити. Противградне ракете неће нам помоћи. Пашће око 50 мм кише и треба упозорити грађане јер већ кад количина пређе 20 мм долази до бујучних поплава, тако да ће сектор за ванредне ситуације сутра имати пуне руке посла. Лето иде на паузу и имаћемо три до четири дана максималну температуру до 20 степени. Од уторка се враћа полако летње време када се очекују пријатне температуре – казао је метеоролог.

(Курир)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *