Снажно невреме у Србији: Центар Златибора поплављен, пада и град величине шљиве

0

(фото:Васељенска)

Снажно невреме у Србији: Центар Златибора поплављен, пада и град величине шљиве.

Већа количина падавина за кратак временски период, град и краткотрајно јак и олујни ветар најављени су за одређене делове земље из РХМЗ-а.

Републички хидрометеоролошки завод објавио је најновије упозорење на временске непогоде на југу и југоистоку земље, а невреме је стигло и у централну Србију.

У Београду је за кратак временски период пала велика количина кише, а муње су парале небо над престоницом. Како јављају корисници друштвених мрежа, саобраћајнице широм престонице су у колапсу. Саобраћај у Таковској улици је блокиран.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Златибор су погодиле олујне кише, али и град. Грађани објављују снимке са српске планине, где је у центру поплављено и грађани се отежано крећу чак и аутомобилима.

“Ер Србија”: Могућа кашњења летова

На инстаграм страници српске авио-компаније објављено је да постоји могућност да ће забрана точења горива утицати на редовне летове.

Како је саопштено, због данашње дуге завране точења горива на београдском аеродрому “Никола Тесла” услед неповољних временских услова, као и  последичног губљења аеродромских слотова, може доћи до утицаја на саобраћај српске авио-компаније током вечери и ноћи.

Из “Ер Србије” истичу да надлежне службе компаније предузимају све што је у њиховој моћи да се очува редовност саобраћаја, у складу са планираним редом летења и да збрину све путнике чији ће летови евентуално каснити или бити отказани.

Прочитајте још:  У Москви се разговарало о могућности уласка Србије у НАТО
Сви путници који изгубе конекције биће преусмерени на друге одговарајуће летове.

“После подне и увече у Србији променљиво облачно, местимично с кишом и локалним пљусковима са грмљавином који ће бити израженији на југозападу, југу и југоистоку земље где се понегде очекује  већа количина падавина за кратак временски период, град и краткотрајно јак и олујни ветар”, објавио је данас РХМЗ.

У Србији данас од умереног до потпуно облачног, на северу земље углавном суво, у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, који могу бити израженији на југу Србије. Очекује се слаб и умерен ветар, западни и северозападни, у Војводини и на истоку Србије краткотрајно и јак. Најнижа температура од 13 до 17, највиша од 22 до 26 степени, најавио је раније РХМЗ.

РТ Балкан/Глас Западне Србије

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *