Донесена прва пресуда у корист десничара за клевету против НВО

0

Миша Вацић

Донесена прва пресуда у корист десничара за клевету против НВО

Председнк Српске деснице Миша Вацић и званично постаје главни борац против фашизма у Србији, а након његових последњих потеза либерални медији и активисти добро ће размислити пре него што поново неког у Србији неосновано оптуже да је фашиста. Наиме, Вацић кога годинама прозападни медији оптужују за фашизам поднео је низ тужби против новинара и припадника НВО који су износили такве оптужбе против њега и већ је прва пресуда у његову корист донесенa.

Прочитајте још:  Кроз "Отворена врата правосуђа" до потпуне контроле српског правосуђа од стране америчког фактора
Нека суђења су у току, а многи који су га олако оптуживали за фашизам сада на све начине избегавају да се појаве пред судом.

Вацић каже да је и ранијих година реаговао на сваку лаж да је фашиста али да његови демантији нису објављивани, а кривичне пријаве су држане у фиокама јер су они који су га вређали и клеветали уживали заштиту страних амасада. Међутим, Вацић је на препоруку адвоката уместо кривичних пријава почео да ,све који објаве да је “фашиста” или какву другу неосновану квалификацију, тужи парнично, а прва пресуда донета је у марту ове године,

“Нисам фашиста, нити сам икада то био. Изразито сам антифашистички настројен као и већина Срба која зна шта је наш народ доживео у Другом светском рату. Васпитан сам као антифашиста, а деда је био учесник рата и борио се против Немаца. Редовни сам учесник антифашистичких скупова попут “Бесмртног пука”, али то није сметало медијима попут “Нове С”, “Н1” и “Данаса” као и НВО активистима које се финансирају из истих центара као ти медији да ме редовно вређају и клеветају да сам фашиста. Свако ко тако нешто изјави или напише сада ће се суочити са мојом тужбом – каже Вацић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Бивши комадант жандармерије, Братислав Дикић, осуђен на 8 година робије
Он објашњава да тужбе не подноси само због себе већ из због читавог друштва.

– Срби нису фашисти нити су икада били. Имали смо два антифашистичка покрета, прве слободне градове и територије у поробљеној Европи и зато смо тешко страдали од фашиста. Фашизам не може да се запати у нашем наороду али то не смета прозападним медијима да сваке недеље пишу и говоре о наводом фашизму међу Србима. Те приче онда преносе регионални и западни медији тако да цела Европа чита о “фашистима у Србији” што додатно нарушава слику о нашем народу који је деценијама изложен негативној пропаганди. Зато сам решио да ослободим Србију од фашизма једном за свагда тј. да научим либерале да не могу да клевећу наш народ без последица – каже Вацић.

 

 

 

Прва пресуда у Вацићеву корист донета је против новинара “Нове С” Војислава Милованчевића и компаније “Унајтед медија дигитал”. Они морају Вацићу да исплате 50.000 динара, плус 94.700 за трошкове поступка. Исти поступак је вођен и против Веселина Симоновића тадашњег уредника, али је он преминуо током поступка. Пресуда је првостепена, али Вацић је оптимиста да ће бити потврђена.

Прочитајте још:  „ЗАГОРЧАЋУ ЖИВОТ АМЕРИЧКОМ АМБАСАДОРУ!“ Да ли је ово најјаче предизборно обећање? (ВИДЕО)
Вацић каже да тренутно води 15 поступака, а да ће покретати нове за сваки нови чланак.

“Нажалост, већина људи које сам тужио не смеју да се појаве на суду и стану иза својих речи о мени. Покушавају да одлажу поступке у недоглед правдајући своје изостанке. Међу, њима је и посланик Мариника Тепић која се није појавила на првом рочишту по тужби коју сам против ње поднео.

Ето колико вреди њихова реч кад не смеју да стану иза ње – каже Вацић додајући да се нада да ће након што се окончају сви поступци које води фашизам бити искорењен и из српских медија”, каже Вацић.

Правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *