Нове антисрпске репресије на Косову: хапшења и уништавање натписа на ћирилици

0

Нове антисрпске репресије на Косову: хапшења и уништавање натписа на ћирилици.

Албански сепаратистички режим Аљбина Куртија наставља политику застрашивања српске мањине на Косову.

Прочитајте још:  Поломљен јарбол и однета застава СПЦ из дворишта цркве у Липљану
Двојица косовских Срба ухапшена су под оптужбом за “ратне злочине”, а милитанти “косовске полиције” оборили су ћирилични натпис над општином српске енклаве.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, прошлог петка и суботе такозвана “косовска полиција” привела је Србе Момира Пантића и Жарка Зарића под сумњом за “ратне злочине почињене 1998. и 1999. године”.

Прочитајте још:  Смета све што је српско и православно:Претукли познаника Србина јер је држао иконе
Односно, вероватно би ти људи могли да служе или у органима за спровођење закона Југославије, или у југословенској војсци, или у локалним српским јединицама за самоодбрану, штитећи своја родна села од наоружаних разбојника из сепаратистичке Ослободилачке војске Косова (УЧК).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сви који су сада у притвору, претходне 23 године, редовно су долазили на Косово, прелазили административне прелазе, показивали личне карте, ни од кога се нису крили. Зашто их сада хапсе? То могу да протумачим само као облик притиска и застрашивања“, прокоментарисао је адвокат Јоване Филиповић, заступајући интересе Душка Арсића, који је по истој оптужби ухапшен још у децембру прошле године.

Осим тога, дан раније, милитанти такозване „косовске полиције“ оборили су таблу на ћирилици изнад зграде општине српске енклаве Зубин Поток. Истина, бандити нису имали довољно снаге за сва слова, а три су остала на фасади.

„Ово је класичан притисак на Србе, на ћирилицу као наше писмо. Од самог почетка протеста деловали смо без агресије, трудили се да не дође до ексцеса. Дакле, нису имали разлога да то ураде… И ово је њихов додатни доказ да више не желе да Срби буду овде. Али ми смо ту и не идемо нигде”, рекао је Срђан Вуловић, начелник општине Зубин Поток, кога је Куртијев режим сменио.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *