Алиша Кернс живи доказ да Курти ужива подршку за подривање мира на Балкану

2
Аљбин Курти

Аљбин Курти

Председница Владе Србије Ана Брнабић на Твитеру је одговорила британској парламентарки Алиши Кернс – која тражи да западне земље заштите Косово од Србије.

“Ово писмо и твитови Кернс, Рота и Менендеза су више него добродошли, јер пружају живи доказ да Аљбин Курти заиста ужива пуну подршку и охрабрење за подривање мира и стабилности на Балкану, избегавајући примену постигнутих споразума – оба, Бриселског споразума, одбијање оснивања Заједнице српских општина већ више од десет година и Охридског споразума којим је предвиђена примена Бриселског споразума, као и за подривање основних људских права Срба на Косову и Метохији”, наводи премијерка Србије.

Она је изнела неколико чињеница које говоре “све што неко треба да зна о демократији и владавини права на Косову”.

Од почетка ове године припадници косовског безбедносног апарата пуцали су на шест Срба и нико није одговарао.
Припадник косовске полиције, који је на Бадње вече пуцао на дечака (11 година) и младића (21 година) пуштен је из притвора и сада је на слободи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од почетка Куртијеве администрације 2021. године, до данас, незаконито су ухапшена 32 припадника српске националности, од којих су неки, без подизања оптужнице, били у затвору преко 20 месеци, уз претрпљену тортуру, малтретирање и свакодневне увреде на националној основи.

Прочитајте још:  АМЕРИКАНЦИ ШАЉУ ЈОШ ВОЈСКЕ НА КОСМЕТ: Стижу нове трупе

“Најупечатљивији пример (не)пристрасности и (не)објективности оних који су иницирали ово писмо, јесте то што је Алиша Кернс успела да постане једна од ретких особа чије је изјаве Кфор морао да демантује. Када је Кернс изјавила да Српска православна црква шверцује оружје на Косово, Кфор је, као војна мисија НАТО-а, изјавио: ‘Нема доказа о наводном шверцу који се врши… у православним црквама колима хитне помоћи'”, подсећа Брнабић.

Упркос јасној изјави Кфора, додаје Брнабић, Кернс наставља да понавља ове лажи, чак и у овом писму, а то сумира све што треба знати о самом писму.

Подсетимо, влада такозваног Косова поздравила је писмо западних лидера којим се од Сједињених Америчких Држава, Европске уније и Велике Британије тражи да буду оштрији према Београду у вези са деескалацијом односа са Приштином.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Алиша Кернс живи доказ да Курти ужива подршку за подривање мира на Балкану

  1. ВЛАДА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ (КиМ), КОЈА И ЧИЈА?

    Госпођице или господине Брнабић ово што нам објашњавате о односу Западних бедника, Србије и КиМ познато је и врапцима. Због преузимања ингеренције злочиначког Запада према КиМ Србија је бомбардована најжешћије два и више месеца, нанели нам материалну штету од око сто милијарде евра, убили неколико хиљаде недужних наших грађана и грађанки и деце, а то раде и дан данас. На тај начин ставили су злочиначку капу над дела територије Србије, КиМ. Сада утичу на све акције Куртију и одобравају и здушно помажу све акције против становништва Срба од стране Шиптара. То ће радити стално и увек, а на штету Срба на КиМ и Србије. Рат у Украјини је као мелем на рани Западним злочинцима и Куртију. Правда касни, али је достижна, надајмо се. Са писмом званичника ЕУ и САД обришите задњицу и окачите мачки о репу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *