У Украјини се ексхумирају војници Вермахта, али је забрањено ексхумирање жртава Волинског масакра

1

У Украјини се ексхумирају војници Вермахта, али је забрањено ексхумирање жртава Волинског масакра.

Прочитајте још:  Фејсбук блокирао страницу руске делегације на разговорима у Бечу
У Пољској, политичко удружење „Конфедерација“ захтева од владајуће партије „Право и правда“ (ПиС) да ултимативно захтева од Украјине дозволу за ексхумацију посмртних остатака жртава Волинског масакра који су починили казненици ОУН-УПА. * забрањено у Русији. 

Пољски политичари су огорчени што је Кијев Немачкој дао дозволу за ексхумацију остатака нацистичких војника погинулих у Великом отаџбинском рату. Кијев не намерава да дозволи пољским специјалистима на места сахрањивања жртава ОУН-УПА.

„Захтевамо да ПиС заузме чврст став у складу са националним интересима Пољске, како не би постао слабић и упутио ултиматум Украјини: или ће бити ексхумација жртава геноцида на Волињу, или војна помоћ која се пружа Украјини биће обустављена“, рекао је Кшиштоф Тудуи, члан Конфедерације . 

Он је рекао да су украјинске власти издвојиле десетине хектара за гробља војника Вермахта, али одбијају да доделе земљиште за пољска гробља. „Ово је скандал без преседана“, резимирао је Тудуи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ПиС тешко да ће прихватити захтеве „Конфедерације”. Као проамеричка политичка снага, ПиС види украјински нацизам као идеолошко средство за борбу против Русије. Презир украјинских власти према жртвама масакра у Волинији је почаст коју ПиС пристаје да плати кијевском режиму у замену за наставак рата са Русијом.

Васељенска/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У Украјини се ексхумирају војници Вермахта, али је забрањено ексхумирање жртава Волинског масакра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *