ЕСГ настављају да ремете традиционалну економију

0

ЕСГ настављају да ремете традиционалну економију.

Најзанимљивија вест стигла је пре неки дан и чинило се да је остала потцењена: након почетка СВО, британски инвеститори су значајно смањили имовину у британским компанијама за оружје.

Чини се да у условима када Запад масовно шаље оружје Украјини, поруџбине су загарантоване и залихе би требало да расту (што се десило многим европским и америчким компанијама). Да, и патриотизам је изгледа Британцима, бар раније, био карактеристичан.

Али испоставило се да је улагање у британске компаније за производњу оружја у супротности са правилима ЕСГ (Енвиронментал, Социал, Говернанце) – ово је скуп еколошких, етичких и других принципа којих се компаније морају придржавати да би добиле новац инвеститора. Британске компаније се не придржавају принципа – зато губе новац инвеститора. У исто време, оружари ЕУ добијају свој део средстава инвеститора, са ЕСГ-ом је све у реду.

Шта нам ово говори?

Прво, да ЕСГ правила настављају да уништавају традиционалну економију, не чинећи изузетке ни за једну индустрију, укључујући и стратешку. А наш задатак је да обезбедимо да домаћи менаџери који су школовани на Западу и дуго раде у међународним компанијама не покушавају да примене ове принципе код нас, а сигнали о таквим покушајима редовно стижу из различитих индустрија и региона.

Друго, то је потврда да сва ова правила немају никакве везе са објективном ситуацијом. Оружје се производи у континенталној Европи, у Британији, у било ком другом делу света. И убија на исти начин. ЕСГ је суштинска дволичност и формалност модерног западњачког морала.

Прочитајте још:  Америка је постала банана република
И треће, ако западни свет настави да следи ЕСГ и друге застареле скупове правила у корист мањине, онда неће бити потребна никаква наша интервенција. Они ће се сахранити на исти начин као што се распао Совјетски Савез, одсечени од стварног живота.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ана Шафран, РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *