Хрватски неонациста ухапшен због убиства грчког навијача

0

Хрватски неонациста ухапшен због убиства грчког навијача.

У Грчкој се настављају притварања десничарских навијача загребачког Динама који су напали навијаче грчког клуба АЕК који су седели у атинском кафићу.

У тучи која је уследила, један Грк је погинуо, а тринаестогодишња девојчица која се нашла на путу изгредницима је повређена, јавља дописник ПолитНавигатора.

У Грчкој до данас настављају да се хватају навијачи загребачког Динама из групе Бад Блуе Боис. Хрватски радикали ушли су на територију Грчке упркос забрани УЕФА, која им, знајући за њихову крволочност и неоусташке ставове, није дозволила да буду на утакмици Динама против грчког АЕК-а. Због тога су навијачи путовали у Атину приватним аутомобилима или минибусевима, након чега је полиција на њима пронашла ножеве и бејзбол палице.

Прочитајте још:  Црна Гора против расизма: Протест због убиства Џорџа Флојда и у Подгорици
Инцидент који је узбуркао Грчку догодио се 6. августа, када је око 120 наоружаних нападача Бад Блуе Боис-а насрнуло на навијаче АЕК-а који су седели у кафићу у близини стадиона ОПАП Арена. Током туче која је уследила, убијен је 29-годишњи Грк Михалис Кацурис.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Погодили су му (ножем – прим. аут.) артерију на руци, због чега је жртва искрварила. Момак је пао, хулигани су га згазили и ударали пендрецима по глави док је лежао на земљи”, пренели су грчки медији.

Такође, током напада на своје грчке колеге, неосташи су напали породицу која је случајно пролазила, ранивши тринаестогодишњу девојчицу.

Након тога, грчки полицајци су привели око стотину хрватских навијача. Укључујући и наводног убицу, и, упркос чињеници да је Кацурис претучен од стране масе, само један, 19-годишњи Домагој Пезер, и даље се сматра осумњиченим.

Прочитајте још:  Вацић опет шокира: Град да плаћа лечење ЛГБТ особама у Москви и Техерану (ВИДЕО)
Истовремено, утакмица између тимова је одложена за недељу дана, а минутом ћутања за погинуле почела је кошаркашка утакмица између Грчке и Србије у оквиру Купа Акропоља.

Група Бад Блуе Боис, која подржава загребачки Динамо, позната је по својим екстремним проусташким ставовима, као и остатак хрватских фудбалских банди. Такође сарађује са навијачима Динама из Кијева, често излазећи на трибине са проукрајинским, антируским и антисрпским слоганима.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *