Шиптари се рокају између себе: Треће убиство на Космету за мање од седам дана

0

Звечан, Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић)

Број жртава оружаних напада на Космету у последњих шест дана достигао је три, након што је једна особа убијена касно синоћ у једном селу у општини Србица (Скендерај), јавио је дописник  из Приштине.

Прво убиство догодило се прошлог петка, 5. августа, у локалу „Бон Виван” у центру Приштине, где је једна особа погинула, а 17 повређено.

 

Поводом инцидента, шиптарски сепаратисти саопштили су да је у овом случају ватреним оружјем рањено седам особа, од којих је један, 39-годишњи Кастриот Рамадани, подлегао повредама у Клиничком универзитетском центру у Приштини. Још десетак људи који су били у локалу затражили су лекарску помоћ због повреда задобијених у хаосу који је настао након пуцњаве.

У том случају осумњичено је седам особа, сви са кривичним досјеима, а један од њих, Дукађин Никола Дука, који има међународну потерницу Интерпола због умешаности у трговину дрогом и који је још у бекству.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Друго убиство

Дана 7. августа у ресторану у граду Клина догодило се друго убиство. Оштећени са тешким повредама превезен је у градску болницу, одакле је упућен у болнички центар у Пећи, где је констатована смрт.

 

У вези са овим убиством, полиција је апеловала на помоћ грађана у проналажењу починиоца, који је идентификован као Туш Фроку, држављанин Швајцарске, рођен 1975. године.

Како је саопштила полиција, осумњичени је побегао са лица места јер је уз претњу оружјем одузео возило од једног грађанина и побегао у правцу Источног града. Украдено возило пронађено је нешто касније напуштено у селу Кош, општина Исток. Осумњичени је и даље у бекству.

Прочитајте још:  Срби заробљени после догађаја у Бањској изложени нељудској тортури!

Треће убиство

Треће убиство, у којем је једна особа погинула, а три рањене, од којих једно тешко, догодило се у раним јутарњим сатима у селу Руника, општина Србица. Жртва је 39-годишњи мушкарац, идентификован по иницијалима Н. Л..

Према првобитном полицијском извештају, двојица наоружаних и маскираних мушкараца упала су у локал у поменутом селу и отворила ватру на настрадале, након чега су побегли у непознатом правцу.

„Полиција је 10. августа 2023. године око 01.20 часова добила информацију о пуцњави у кафани у селу Руника у Србици. На лице места одмах су изашле надлежне полицијске јединице и медицинске екипе. Према првобитној истрази, четири особе су повређене ватреним оружјем. Једна од повређених, страдала Н. Л., стара 39 година, преминула је на лицу места, док су остала три рањена пребачена у Клинички универзитетски центар у Приштини,” наводи се у саопштењу полиције, преноси Нова Македонија.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *