Србија планира да пооштри приступ миграционој кризи у Војводини

0
миграната

Припадници Жандармерије у илегалном мигрантском насељу (Фото: МУП)

Србија планира да пооштри приступ миграционој кризи у Војводини.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у среду у Београду са Иштваном Пастором, председником странке Војвођански мађарски савез (ВМСЗ), о строжијим приступима мигрантској кризи и улагању у туризам у Војводини. Детаљи састанка нису саопштени новинарима, али треба напоменути да је последњих недеља дошло до више сукоба миграната у близини српско-мађарске границе, а представници ВМСЗ позвали су надлежне на строжију акцију. .

Окршаји су последњих година постали готово свакодневица дуж српско-мађарске границе. Полиција је неколико пута претресла подручје. Међутим, пошто српске власти не депортују оне које власти ухапсе, већ их само враћају са северне границе земље на јужну границу, мигранти често путују изнова и изнова, након неколико дана стигну до границе са Мађарском. , где поново покушавају да уђу у Европску унију.

Прочитајте још:  Држава зове младе: Пријавите се за служење војног рока, покажите патриотизам, плата 46.000 динара
На врхунцу миграционе кризе 2015. године око милион илегалних имиграната прешло је такозвану „западнобалканску руту“, чији је део и Србија. Према званичним подацима, копнена рута ка западном Балкану остаје најпопуларнија рута илегалне имиграције.

Политичари Савеза Војвођанских Мађара већ осам година позивају надлежне на строжију акцију у скупштинским говорима и званичним састанцима, јер су мигранти нанели велику штету баштама и салашима у насељима у близини границе са Војводином и Мађарском, остављајући за собом смеће и недавно плашећи локално становништво оружјем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *