ХИТНА КОНФЕРЕНЦИЈА НВО СЕКТОРА – ДА ЛИ СУ ФИНАНСИЈЕРИ БЕСНИ? Уједини смо навијаче, хватај се за “геноцид”

6

Aкција исцртавања мурала “Кад се војска на Косово врати” у потпуности је избацила из “колосека” прозападне невладине организације и њихове финансијере из Брисела и Вашингтона.

Испоставило се да је доструктивно деловање НВО сектора финасирано са запада покренуло ланчану реакцију пркоса српске омладине, па се поставља питање на шта су трошили паре ако је и након 24 година од НАТО агресије и финансирања бројних пројеката који су требали да пацификују Србију, српска омладина и даље спремна да крене да ослободи своје сународника.

Забринути због развоја ситуације, уплашени да остану без фондова, Удружења Крокодил, ЈУКОМ и Иницијатива младих за људска права сазвали су данас конференцију за медији који су назвали “хитна”.

Они су данас невешто покушали да докажу како се порука “Кад се војска на Косово врати” не односи на песму “Јечам жела Косовка девојка” већ да је позив за геноцид над Шиптарима. Као круцијални доказ за ово Mилена Берић из удружења “Крокодил” приказала је три краћа виде скинута са профила на друштвеној мрежи “ТикТок” где је уз фотографију и снимак мурала стајала порука “сваки Шиптар ће да плати”. Она није имала објашњење зашто су чланови Крокодил изабрали баш ова три клипа као релевантне, а не на стотине клипова самих аутора мурала у чијој позадини је ишао текст песме “Јечам жела Косовка девојка”.

Иако мурале “Кад се војска на Косово врати” називају нелегалним и сами признају да им није познато да је било ко од власника зидова на којима су осликани због тога поднео кривичну или какву другу пријаву, па се поставља питање у чему се састоји наводна нелегалност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође они су завапили да различите навијачке групе, уместо да се боре једно против других, сада заједно праве ове мурале оптужујући да је реч о државној акцији, иако је заправо реч о акцији коју су несвесно иницирала ова три удружења када су оскрнавили мурал са родољубивом поруком који са налазио на згради Института за хемију, технологију и металургију на Славији. Њихова деструктивна и анти родољубива акција изазвала је родољубиву реакцију тако да су сами до сада избројали више од 50 мурала са поруком “Кад се војска на Косово врати”.

Прочитајте још:  Наоружани Срби Сарајева, старосједиоци су у току грађанског рата били на границама свога завичаја

 

Они су се пожалили да се сада против двадесетак њихових активиста воде прекршајни поступци због тога што су нелегално наносили фарбу на зграду институа упркос упозорењима присутне полиције и комуналне инспекције да то не чине. Они признају да за своју акцију нису имали ни налог ни дозволи директора Института и да су свесни да су деловали мимо закона али то правдају чињеницом да сам Институт није уклонио графит који се активистима ових НВО није допадао.

Сама конференција протекла је у тензијама између представника три организације и неколико активиста десничарских партија који су хтели да им поставе питања, а организатори су се посебно обрушили на новинарку портала Васељенска Весну Веизовић јер им се није допало постављено питање, па су је чак претили избацивањем са конференције.

Ипак, нервоза је била разумљива јер су управо ова три удружења, користећи средства западних финансијера, својим антидржавним деловањем успели да уједине чак и српске навијаке групе које уместо да троше енергију на клупска препуцавања сада широм Србије исписују родољубиве поруке о ослобођењу јужне српске покрајине.

Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. У овом прилогу аутор прецизно описује неке карактеристике садашњег политичког тренутка са информацијама о предисторији онога што се види данас. Ствар је личног афинитета али има смисла овакве анализе искористити као полазну тачку за реафирмацију српског идентитета и подсетити др на политичке векторе који су у интересу Србије и српског народа.
    У суштини ситуација је једноставна. Приближава се парада поноса и одређене НВО групе (мреже агената утицаја) су добиле одређене задатке (грантове) да медијски припреме догађај а једна од припрема је чишћење јавног простора од неподобних порука у виду графита, билборда, итд. да се ЛГБТ+ гости а посебно гости из Косова* и Албаније не би осећали непријатно тим пре што се на тим локацијама очекује да их неформално прошетају. Медијски протор такође чисте и спотови и изјаве/саопштења амбасаде САД и сличних.
    А то је тек почетак јер треба идентитетски скувати српску жабу да она то не примети. На велику жалост то им не успева јер су све мање уверљиви у добрим намерама а у лошим намерама Запад је све убедљивији. Свака идентитетска реафирмација српског народа смета плановима либералних глобалиста и њихових плаћеничких јединица у форми НВО а богме смета и окупационим намесницима у власти Србије. Можемо очекивати да идентитетска обележја, идентитетски графити, идентитетски наступи и слично буду оскрнављени. Можемо очекивати да се поново интензивирају напади на СПЦ, на идентитетска обележја српског народа изношењем ставова (пљувања) да смо због њих затуцани, прљави и зли и да се не уклапамо у савремени ЛГБТ+ свет који нема алтернативу и слично из тог жанра.
    Догађаји који су пред нама у суштини су прилика да се реафирмишу идентитетске вредности код Срба као и оне групе и удружења које их афирмишу.
    Ако је идентитетско обележје и парола “Косово је Србија” треба га реафирмисати на скуповима пред нама. Ако је идентитетско обележје Срба ћирилица треба је реафирмисати тако да сви натписи буду на ћирилици. Ако погледамо јавни простор у нашим градовима он је вандализован масовном применом латинице а зна се да је коришћење латинице у јавном простору у Србији најмање непристојно а у суштини је увредљиво јер сведочи о окупацији и да су државни функционери окупациони намесници јер не смеју да кажу да је то вандализам а богме је и противзаконито у већем броју случајева.
    Ако је идентитетско обележје неки значајан датум из српске историје има смисла подсетити јавност на речени датум.
    Ако је идентитетско обележје код Срба Слава има смисла да се на скуповима пред нама појаве и иконе светаца који се код Срба славе.
    Ако је идентитетско обележје код Срба неки јунак из српске прошлости има смисла да се на скуповима појави његова слика или барем графика. Уосталом сваки Србин треба да буде поносан ако је у соби његове деце слика јунака или јунакиње из српске прошлости јер је то део нашег идентитета. Уосталом уместо промоције либералних глобалистичких антијунака треба промовисати јунаке којима су се поносиле генерације наших предака и којима се и ми поносимо. Мислим да је лепа идеја да се поводом почетка школске године свим ученицима основних школа поклони постер неког јунака из српске прошлости.
    Догађаји пред нама могу да буду вододелница за реафирмацију српског идентитета јер је и сам отпор нечему што није својствено нама део српског идентитета о чему говори очајнички покушај западних окупатора да нам исперу мозак западним либералним ЛГБТ+ вредностима пре него што геополитички догађаји на истоку Европе покажу да је Запад у суштини губитник у 21. веку.

  2. PENZIONERI VAS JE ΛV ZBRINUO, AKO NIJE LAŽ, A JESTE!

    Danas je ΛV, ponovo izbacio notornu laž, po njegovom običaju, da će „najveće povećanje penzija u istoriji Srbije, preko 55%“, a to nije tačno već svakodnevna ponovljena laž. Povećanje penzije u 2022. godine bilo je u dva navrata 5,5% i 9% i u 2023. godine 12,1% i u oktobru biće 5,5% tako će za ove dve godine povećanje penzije biti 36%, mada predsednik dodaje i povećanje od 14,6%, kojeg najavljuje za 2024. godine i tako nas zamajava da će penzije porasti u te dve godine za čitavih i kako kaže neverovatnih 55,8%, što je notorna laž, sram ga bilo, idiot. Za ove dve godine (2022. i 2023.) cena hrane je porasla za 44,7%. Naime, 2013. godine prosečna penzija iznosila 23.357 dinara, a istovremeno prosečna potrošačka korpa bila je 64.895 dinara a minimalna 35.109 dinara. Danas prosečna penzija iznosi 37.825 dinara, a prosečna potrošačka korpa oko 97.000 dinara. Kumulativna inflacija u prethodne dve godine i do kraja tekuće biće preko 50%. Srbija je imala 2012. godine oko 14,5 milijardi evra javnog duga, a danas imamo preko 35 milijarde evra javnog duga. Osim otimanja penzije tokom četiri godine, prosečna penzija je bila iznad 60% prosečne plate kada je Vučić došao na vlasti (2012.), a danas je pala na oko 40%, a lažu penzionere kako je penzija nikad u istoriji nije bila veća, realno nije tako, pola penzionera gladuju i jaduju. Čudi me kako ovi lažovi neumorno svakodnevno lažu, a zaboravljaju da su naše prnzije u proseku najniže u Evropi. 25% stanovništva Srbije gladuje ili je na ivici gladi, a vođe i slični njima mogu da jedu g… do mile volje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *