Вучић: Сваки сусрет са Орбаном изузетан, али данашњи има посебну симболику

0
вучић

Вучић и Орбан

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да је сваки сусрет са мађарским премијером Виктором Орбаном, кога сматра пријатељем, изузетан, али да данашњи има и посебну симболику.

„Данас је велики мађарски празник, Свети Иштван, чији су живот, порекло и историјска улога у тешким временима владавине, трајно обележили ове просторе и поставили темеље мађарске суверености, као и регионалних прилика”, рекао је Вучић, а објављено је на Инстаграму будућностсрбијеав, након њиховог састанка у Кармелићанском манастиру.

Указао је да је зато данашњи сусрет посебан, захвалио Орбану на великој части и честитао премијеру и народу Мађарске празник.

„Хвала Вам, драги пријатељу Орбан, на овој великој части и од срца честитам Вама и братском народу Мађарске овај велики празник!”, навео је Вучић. Председник Србије се претходно састао са председницом Мађарске Каталин Новак, а у поподневним сатима очекује га билатерални сусрет са председником Турске Редзепом Тајипом Ердоганом.

Председник Вучић разговараће данас и са српским атлетичарима који учествују на Светском првенству у атлетици, које се одржава у Будимпешти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У вечерњим сатима, са премијером Мађарске и осталим светским лидерима пратиће ово спортско такмичење, а након тога присуствоваће пријему поводом 20. августа – Дана државности Мађарске.

Ко је познати репер страног плаћеника у Србији погледајте ОВДЕ

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *