Новинарка разбила лаж западних НВО и доказала колико кошта израда мурала “Кад се војска на Косово врати” (ФОТО)

0

(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

Новинарка разбила лаж западних НВО и доказала колико кошта израда мурала “Кад се војска на Косово врати” (ФОТО).

Прочитајте још:  НА ЈАРИЊУ БЕЗ ПРОМЕНА: На север КиМ се не може ни пешке
Уредница портала Васељенска Весна Веизовић, коју су пре неколико дана на конференцији за медије групе невладиних организација које траже уклањање и забрану мурала “Кад се војска на Косово врати” вербално напали јер им се нису допала њена питања, доказала је да су говорници на тој конференцији обманули јавност.

Представници удружења Крокодил, Јуком и Инцијативе младих за људска права су тада извели тезу да држава финансира израду мурала јер су они превише скупи да би људи који их цртају то сами радили. Отишли су толико далеко да су рекли да су обишли фабрбаре и утврдили да је цена материјала и израде по мурало од 700-1000 евра.

 

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  „Занима нас ко је главни. Да ли иза терористичких напада на руску територију стоје западне обавештајне агенције?
Веизовић је сама организовала израду једног мурала и утврдила да је цена коштања свега пар хиљада динара. Материјал који је купила коштао је 5000 динара, а након завршетка мурала остало га је довољно за још један исте величине. У изради су јој помогли пријатељи, наравно бесплатно, што вероватно људи из НВО сектора које финансирају стране амбасаде не могу да разумеју.

– Цена једног мурала не прелази више од 5000 динара, и то остављам доста простора јер је цена бетон фарбе негде 410 динара, негде 450. Неко можда жели да пређе четири пута па узме више материјала, али цифре од 700 до 1000 евра су невероватне. За хиљаду евра може да се уради 30 мурала, а можда и више. Али они који износе те цифре не могу да појме да нико не плаћа дневнице, јер нема никога ко унајмљује некога да нешто ради. То раде патриоте који желе то да раде, не јер им је неко платио, а то је проблем да схвати страни плаћеник који би у израду мурала урачунао три оброка, посебну гардеробу, пиће, сто посто неколико грама кокаина да се то лепше ради и на крају 5000 динара платио материјал – каже Весна Веизовић у изради за Правду и додаје:

– Они озбиљно верују да се све плаћа. На сајту рокфелер фондације стоји да је у 2020 и 2021 НВО Крокодил донио 120 хиљада евра или долара. А Рокфелер је само једна од десетине донатора ове НВО. Па ти види колико на годишњем нивоу они добијају донација. Није ни чудо што се служе оваквим лажима, као да су фарбаре раритет радње и нико не може да провери колико то кошта. И на прошли графит који смо радили утрошено је исто материјала – објашњава уредница Васељенске.

 

 

Прочитајте још:  Медведев: Запад ће молити за преговоре о Украјини
Каже да је лично све платила и доказује рачунима.

 

 

– За овај графит сам лично купила фарбу, нико није донирао. Нажалост немамо ни донатора из дијаспоре а посебно не из Русије – рекла је она.

Правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *