И Дритан се “пробудио”: Владу не састављају они који преговарају него центри моћи

0
дритан

Дритан Абазовић

И Дритан се “пробудио”: Владу не састављају они који преговарају него центри моћи.

Владу Црне Горе не састављају они који преговарају, већ други центри моћи који имају за циљ да се спријечи активна борба против организованог криминала и корупције, рекао је премијер Дритан Абазовић.

Прочитајте још:  Сутра састанак Прлета и Дритана
Како преноси Побједа, Абазовић је новинарима уочи Бледског стратешког форума, казао да су његова очекивања била да ће Црна Гора добити владу још и прије, али да су се ствари закомпликовале.

Абазовић је рекао да није изнанађен посљедњим догађајима у преговорима о Влади.

„Владу не састављају они који преговарају, него други центри моћи који имају за циљ да се спријечи активна борба против организованог криминала и корупције“, навео је Абазовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он није желио да одговори на кога мисли, већ је рекао да их је пустио да „раде и да доведу процес до краја“.

„Нека им је сретно, докази су на сигурном и у једном тренутку, јавност ће бити упозната са свим, па радили то из опозиције или из власти“, казао је Абазовић.

Прочитајте још:  Незалазни Александар Вучић
Он је рекао да Црну Гору ништа не може дестабилизовати.

„Зато што Влада обавља све своје обавезе према грађанима како треба. Имали смо успјешну главну туристичку сезону, идемо у постсезону и то је то. Ми смо доказали неко умијеће владања, нама технички мандат не смета. Ако неко буде хтио да нас врати уназад, ми то нећемо дозволити”, казао је Абазовић.

Говорећи о протестној ноти коју је Хрватска упутила Црној Гори због школског брода Јадран, Абазовић је рекао да ће Црна Гора наставити да се стара о својој имовини.

„Срео сам министра (Гордана Грлића) Радмана, истина неформално. Ми се старамо о својој имовини, Црна Гора ће наставити да се стара о својој имовини, ја мислим да је то фер”, казао је Абазовић.

Он је навео да он није од оних политичара који користе свађу у региону да би стицали јефтине поене.

“Напротив, ја сам за поптуно помирење и за то да људи нађе заједнички језик и за теме које су много компликованије”, навео ја Абазовић, додајући да се не може очекивати да о имовини Црне Горе брине неко други.

Прочитајте још:  ДЕДЕИЋ: ИЗЛАЗАК НА ЂУКАНОВИЋЕВЕ УНАПРИЈЕД ПОКРАДЕНЕ ИЗБОРЕ НАНОСИ ШТЕТУ ЛИТИЈАМА И ИНТЕРЕСИМА СРПСКЕ ЦРКВЕ У ЦРНОЈ ГОРИ
Он је навео да ће Црна Гора своју имовину третирати онако како треба.

“Спремни смо да разговарамо о свим темама, па и о тој, али ваљда у цијелој дисолуцији Југославије, ваљда је нешто припало и Црној Гори”, казао је Абазовић.

Он је навео да је разговарао и са премијерком Србије Аном Брнабић о посљедњим дешавањима на релацији Црна Гора – Србија.

Абазовић је додао да је проблем Јоване Маровић ријешен, а да ће и бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић ускоро моћи без проблема да уђе у Црну Гору.

“Ради се о административној ствари, која ће бити ријешена наредних дана”, рекао је Абазовић.

Истина, Дритан Абазовић овај пут је заборавио да каже ко је од 30. августа 2020. до данас састављао владу па и ону чији је он премијер још увек. Истина у техничком мандату.

Васељенска/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *