Сорош смањује рад широм света, али не одустаје од Украјине и Балкана

1

Александар Сорош на еколошком форуму који је организовала његова фондација (Getty © Dave Kotinsky / Stringer)

Председавајући Фондације за отворено друштво америчког милијардера Џорџа Сороша, Алекс Сорош рекао је да ће та организација одустати од низа активности, али ће се подршка фондације Украјини наставити.

Наиме, земље попут Русије и Мађарске оптужиле су раније Сороша да се меша у њихове унутрашње послове. Русија је 2015. забранила неколико невладиних организација повезаних са Сорошем означивши их као “непожељне” и да представљају “претњу темељима уставног поретка Руске Федерације и безбедности државе”.

“Отказаћемо неке области рада у Европи. Такође ћемо значајно смањити особље. Али нема сумње да ћемо наставити да подржавамо нашу фондацију у Украјини”, написао је Алекс Сорош у чланку за “Политико”.

Он је такође обећао да ће наставити да подржава фондације у Молдавији и на Балкану.

Сорош је додао да ће фонд бити прилагођен тако да може да одговори на “сва дешавања са обе стране Атлантског океана”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је Ројтерс пренео да Отворено друштво планира да заустави већину својих пројеката у Европској унији и пређе на рад у друге земље.

Наиме, претходно је ова организација најавила да ће отпустити најмање 40 одсто особља у наредним месецима, а у оквиру реорганизације посла.

Саопштено је да је Одбор одобрио значајне промене у оперативном раду, што укључује “знатно смањење броја запослених, за најмање 40 одсто на глобалном нивоу”, пренео је “Блумберг”.

Сорош (92) је недавно предао контролу над својом империјом, вредном 25 милијарди долара, свом 37-годишњем сину Александру. Сорош Јуниор је прошлог месеца изјавио за “Волстрит џорнал” да су његови ставови слични ставовима његовог оца.

Прочитајте још:  И неки НАПРЕДЊАЦИ подржавају ЕКОЛОШКЕ протесте

Сорош је иначе заговарао различите либералне и прогресивне циљеве у САД и иностранству, што је често изазивало критике конзервативаца.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Сорош смањује рад широм света, али не одустаје од Украјине и Балкана

  1. У суштини иза Сороша стоји обавештајна заједница САД. Сви тврде да Сорош троши своје паре што није тачно. Сорош је одувек у непрофитном бизнису био маска за обавештајну заједницу САД и (повремено) УК. Када се то зна онда његово ангажовање бива јасније.
    Пошто је шема рада Сороша разоткривена и опште су доступне информације о реченом онда морају агентурне заједнице да траже друге маске за свој рад. Тамо где се Сорош “повукао” створене су друге структуре под другим брендовима и англосаксонска агентура наставља да ради као и до сада.
    На Балкану и у Украјини управо је агентурни бренд Сороша мамац за локалне наивчине да се упецају тако да ће се бренд Сороша још низ година помињати на Балкану и у Украјини. Замислите да Сорош прекине рад у Србији! Ко би онда био носилац неких интересантних пројеката глобалистичке либералне ЛГБР+ елите? Па сам председник АВ је у изузетним односима са сином Сороша а богме ни АБ не заиостаје. Па неке непрофитне структуре су чедо Сороша и УСАИДа што је у суштини исто.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *