Професорка која је претрпела насиље у школи остала без пуног фонда часова, колеге протестовале

0
србија

Професорка која је претрпела насиље у школи остала без пуног фонда часова, колеге протестовале.

Марија Стевановић, професорка која је прошлог новембра претрпела насиље на часу, ове школске године ради у три школе, две у Трстнику и једној у Крушевцу. За пун фонд часова недостају јој 24 одсто. Иако је конкурисала на упражњено место за професора енглеског у једној крушевачкој основној школи њена молба је одбијена.

Професорка енглеског језика Марија Стевановић која је у Техничкој школи у Трстенику у новембру на часу доживела физичко, психичко и дигитално насиље од стране тојице ученика који су јој измакли столицу одржала је два часа у свом одељењу.

“Све је било нормлно причали смо о толеранцији, различитостима, све оно што је написано у смерницама министарства. Ја  бих волела да се цела прошла година није десила, да је прошла школска година била као и све остале па макар ја и остала сада технолошки вишак”, каже Стевановићева.

Oве школске године Стевановићева ради у три школе, две у Трстнику и једној у Крушевцу. За пун фонд часова недостају јој 24 одсто. Иако је конкурисала на упражњено место за професора енглеског у једној крушевачкој основној школи њена молба је одбијена.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Због тога што је Марија Стевановић технолошки вишак и што њен проблем није адекватно решен у знак подршке раније данас окупила се група грађана и њених колега.

Прочитајте још:  Милош Француз поново признао да је глас за њега заправо глас за Ђиласа
Како истиче професорка математике Нела Спасојевић, све је могло да се реши, али није било добре воље.

“Бољом расподелом, мало већим ангажовањем свих и разумевањем за колегиницу није морало да дође до тога да после свега што је доживела и преживела остане без пуног фонда часова”, сматра Спасојевићева.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *