Нови Сад – српска Атлантида

2

Нови Сад – српска Атлантида

У Новом Саду је на СПЕНС-у од пре неки дан кренула сезона затвореног купања у базенима, али је власт својим суграђанима изашла у сусрет да могу да се купају по читавом граду, и то бесплатно. Нису се осврнули на претходна упозорења стручњака, али и наше редакције да свака следећа елементарна непогода може бити све погубнија за грађане.

После дужег већања већа стараца и најмудријих у Новом Саду, а онда после обраћања најмудријем Новосађанину- који је тренутно на службеном путу у Београду, прича се да се више Нови Сад неће звати српска Атина, но српска Атлантида.

Али ако, тако и треба. Kултуре одавно више нема- убијали смо се по улицама, уништили кинеску четврт, убили уличног свирача, уграђивали се у проценат где год да може, ловили провизије где год могу да буду уловљене- а сада је изгледа, коначно дошао крај.

Време је да Нови Сад потоне као Атлантида због превише грехова које је власт починила према своме народу. У капиталистичким и фашистичким системима увек иде све по заслузи- а не по знању, тако да смо и добро прошли. Да се равнамо по знању и памети наших властодржаца- давно би летели у ваздух па би било Новосађани лете у небо, а овако нећемо да летимо, него ћемо да потонемо.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лошмијева барка

После поплава библијске размере која се догодила после, што би медији задужени за страх рекли- суперћелијских олуја никаква превенција се није направила. И даље смо опет све препустили ситуацији па у ком смеру оде. Лошмијева барка је укрцана, вози је мајстор Милан, везаних очију попут Мишка из Kо то тамо пева, јер може човек али за грађане нико не хаје и не мари.

Прочитајте још:  Вучић је сам себи опозиција: "Из Србије не одлазе само млади, већ и старији јер траже бољу будућност!"

И проблеме грађана Новог Сада. И поплаве које погоде грађане Новог Сада, И трошкови који их снађу после поплава. Лошмијева барка се са посадом укрцала и лагано иду за Београд док становнике Новог Сада може да прогута следећи пљусак, киша или поплава.

Навикли смо да се давимо

Ми смо већ на ово навикли. Давимо се у јавашлуку и бахатости власти, давимо се у њиховом неукусу, давимо се у њиховим крађама и малверзацијама по јавним предузећима. Давимо се по њиховим намештеним тендерима. Зашто се коначно и заправо не би удавили? Шта ми заправо хоћемо? Да живимо нормално у њиховом граду? Ма јок, то не иде тако.

Због чега толико често киша?

С обзиром да добро знамо ко је у Новом Саду на власти, можда су склопили договор са облацима да могу да се испразне са пљусковима редовно на нашој територији, а заузврат ће да дају облаци проценат у еврима нашој власти- као знак захвалности зато што им допуштају да се увек ту испразне. Потонуле куће, разрушене улице, моменти када Нови Сад подсећа на Венецију- то ће да се прећути, није битно.

Напред је дно

Има нешто у игри речима. На власти је Српска напредна странка, за ова прва два и нисмо сигурни колико је, али странка сигурно јесте. Него, друга речо напредна, напредно… Напред Дно… Напред је дно- то је оно што је сигурно. А дно је почело да поплављује и да тоне.

Постало је Атлантида која ће да потоне због превише грехова која се дешавају у граду захваљујући градским властима, па киша мора све чешће да их испира са улица. До коначног потонућа. До коначног дна.

Прочитајте још:  Масовна туча на прозападном протесту у Новом Саду

Читај Гари

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Нови Сад – српска Атлантида

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *