Бастин заменик на дневном реду скупштине: Ко је Слободан Цветковић, нови министар привреде

0
Скупштина Србије

Скупштина Србије (Фото: В. Веизовић)

На дневном реду ванредног заседања Скупштине Србије које почиње данас је 25 тачака, а једна од тема за расправу је избор новог министра привреде Слободана Цветковића из редова Социјалистичке партије Србије, којег је предложила Влада Србије.

Како је раније најављено, он ће доћи на место Радета Басте који је био представник Јединствене Србије, а који је смењен због заступања ставова супротних политици Владе Србије, пре свега у вези са изјавама да би Србија требало да уведе санкције Русији.

После његове смене, функцију вршиоца дужности министра привреде обавља министар финансија Синиша Мали.

Слободан Цветковић био је од 2014. године до сада генерални директор Новосадског сајма.

Од 2007. године је члан Социјалистичке партије Србије, а од 2011. године био је на функцији секретара Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини. У марту 2012. изабран је за председника Градског одбора СПС у Новом Саду, а потом и у марту 2015. и новембру 2022. У медијима је представљен као “Дачићев човек од поверења”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У званичној биографији, на сајту Социјалистичке партије Србије се наводи да је рођен 28. јуна 1974. године у Новом Саду где је завршио је основну школу, средњу машинску школу и вишу пословну школу економско-управног смера.

SRPKINJA KOJA JE ORGANIZOVALA NAJVEĆE PLJAČKE I ŽENA PRED KOJOM SU KRIMINALCI DRHTALI: Imala je milione, pa dotakla dno

Напомиње се да је уз рад у приватном сектору образовање наставио на Факултету за трговину и банкарство, при Универзитету ‘Браћа Карић’. Дипломирао је 2001. године, а магистарски рад на тему “Социјална одговорност корпорација као фактор локалног одрживог развоја” одбранио је 2009. године, на истом факултету. Радио је на Факултету за предузетни менаџмент у Новом Саду, као менаџер факултета БК Универзитета.

Прочитајте још:  КОМПРОМИТОВАЊЕ

Био је директор Јавног предузећа “Спортски центар” у Беочину, током изградње спортског објекта “Беочин”, који је, како наглашава, “захваљујући знању и менаџерским способностима, успешно привео намени”.

Од 2004. до 2012. године био је помоћник покрајинског секретара за културу и јавно информисање у Влади Војводине, у два мандата, руководећи Сектором за информационе системе и електронске медије.

Од марта 2013. године био је на функцији помоћника директора за међународне комерцијалне послове Института за ратарство и повртарство “НС семе”, где је, како је навео у биографији, “остварио значајне резултате у повећању извоза семенских селекција Института, на постојећим и новим тржиштима, као и ван граница Републике Србије”.

Одлуком Владе Србије 31. јула 2014. године именован је за члана Управног одбора Агенције за управљање лукама Србије. Одлуком Надзорног одбора АД “Новосадски сајам”, 6. новембра 2014. године, именован је за Генералног директора овог предузећа.

Наводи да се бавио спортом – кајаком на мирним водама. Истиче да говори енглески језик и “користи се информатичким технологијама у свакодневном раду”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *