ДПС у Пљевљима исељен из општинских просторија које је деценијама бесплатно користио!

3

ДПС у Пљевљима исељен из општинских просторија које је деценијама бесплатно користио!

Прочитајте још:  ПАЛИЛИ ЦРКВЕ КАО СРПСКЕ, ОБНАВЉАЈУ ИХ КАО АЛБАНСКЕ: Нови скандал Приштине - Православну цркву код Митровице прогласили католичком
Демократска партија социјалиста се јуче и званично иселила из просторија у центру Пљеваља, сходно одлуци предсједника општине из Нове српске демократије Дарија Вранеша из јула мјесеца.

Два извора Побједе из ДПС- а су то потврдила.

Тачно је да су нас иселили, рекао је извор Побједе.

Према сазнањима Побједа , иако није нађен закупац за ексклузивне просторије у згради ,,Трепча“, Општина је инсистирала на хитном сељењу, чиме се и Вранеш похвалио на њему блиским локалним порталима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Те просторије су у ексклузивном дијелу града и власништво су Општине Пљевља. Недопустиво је да их бесплатно користи било која партија, па макар то био и ДПС. За овај простор су већ заинтересовани власници банака, апотека, адвокати, један од трговинских ланаца итд. Општина може од закупа ових просторија да убира значајну своту новца. Морамо се коначно научити да нема привилегованих, па макар то био до јуче свемоћни ДПС, рекао је Вранеш образлажући ту одлуку.

Прочитајте још:  СОРОШОИДИ ПРИПРЕМАЈУ ИЗБОРНУ КРАЂУ У САНУ
Тврди да је њему ,,на првом мјесту интерес грађана Пљеваља“.

У крајњем, тај простор ћемо понудити Дому пензионера или Фонду ПИО како наши суграђани старије доби не би, као до сада, морали да се пењу на трећи спрат. Што се тиче локације за канцеларије ДПС-а, колеге из ове политичке партије ће морати да изаберу између неке од просторија у власништву Општине или накнаду која им по закону припада ако узимају под закуп просторије од неког приватног лица, идентично као и друге политичке партије. Нема привилегованих, све је јавно и транспарентно, а интерес грађана је на првом мјесту, рекао је Вранеш за локални портал ,,ПВ Свитање“.

Прочитајте још:  КНЕЖЕВИЋ ОДГОВОРИО МИЛУ: Ако је Вучић монструм, зашто не склониш сестру и сестрића из "јазбине велесрбља"
Из ДПС-а јуче званично нијесу хтјели да се оглашавају тим поводом. Подсјећају да је Општина обавезна да обезбиједи простор или да плаћа закуп политичким партијама. Вранеш је средином јула наредио и исељење непослушне грађевинске инспекције након што је тај државни орган запечатио нелегални објекат Рудника угља.

-Ми смо просторије, нажалост, користили без уговора. Од Општине нијесмо добијали новац што нас сљедује за закуп просторија већ смо користили општинске. Тако да смо немоћни у овој ситуацији, речено је раније Побједи из ДПС-а.

Извори Побједе указују да је одлука Вранеша и реваншистичког карактера.

Одборнички клуб ДПС-БС је покренуо иницијативу за смјену предсједника Општине Пљевља Дарија Вранеша због његовог скандалозног става да ће прекинути праксу кићења града црногорским заставама на Дан независности, 21. маја, називајући ту традицију ,,циркуском представом“. Осим тога, ДПС је поднио кривичну пријаву против страначког колеге Вранеша, смијењеног директора Милана Лекића и менаџмента Рудника угља због продаје угља ЕПС-у и незаконитог пословања. Свакако да су и то разлози због којих Вранеш жури да исели ДПС, тврди извор Побједе.-

Српска24,ме/ЦДМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “ДПС у Пљевљима исељен из општинских просторија које је деценијама бесплатно користио!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *