Признали су и Хрвати: Телеком Србија на врху листе у региону

0

Телеком Србија

Признали су и Хрвати: Телеком Србија на врху листе у региону.

Телеком Србија је пре две године доспео на сам врх листе престигавши Дојче Телеком у Хрватској, ове године је додатно учврстио позицију и повећао разлику на великих 240 милиона евра прихода.

Угледни хрватски портал “Media Daily”, специјализован за дешавања у индустријама медија и телекомуникација, објавио је своју редовну анализу пословања 20 највећих оператера у региону, а другу годину заредом убедљиво на првом месту – и по приходима и по добити – налази се компанија Телеком Србија! „Телеком Србија по први пут има приходе веће од једне милијарде евра, тачније 1.067.404.255 и царује неугрожено од никога на врху наше топ листе”, наглашава се у тексту, који се односи на пословање компанија у претходној години.

Прочитајте још:  Драгана Миљанић: Национално окупљање је брана бриселском беспућу
Ово су подаци о приходима само за Србију, када се гледа пословање целе Телеком Србија Групе у региону бројеви су још значајно већи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али кренимо прво појединачно по земљама. Српски гигант је на позицији лидера у региону пре две године претекао компанију Хрватски телеком, у власништву Дојче Телекома. Популарни ХТ је по приходима задржао друго место, док је на трећем Телеком Словенија, мада је овај државни оператер, како упозорава “Media Daily”, у озбиљној пословној кризи. Четврти по приходима је Yеттел, следе А1 Хрватска, А1 Србија, Телемах у Словенији и БХ Телеком. На деветом месту је СББ са приходима који су 259 милиона евра, што је пад за једну позицију у односу на 2021. годину. Након СББ-а следи МТЕЛ, оператер у Босни и Херцеговини из састава Телеком Србија Групе, са само 20 милиона евра мањим приходима. На 17. месту у региону, али на првом у Црној Гори, налази се МТЕЛ, такође део групације Телекома Србија. Када са прихода пређемо на добит коју су оператери постварили у 2022, српска компанија је такође убедљиво прва! Телеком Србија је направио пословну добит од 113,5 милиона евра, што је за 21,5 милиона више у односу на другопласирани ХТ, за чак 41 милион евра више од трећег Yеттела, а за огромних 79 милиона евра више од СББ, који је тек на шестом месту.

Испред СББ по добити су, поред наведених, још А1 Србија и А1 Хрватска. Од укупно 20 највећих регионалних “телко” компанија њих 15 је повезано у четири власничке групације, констатује “Медиа Даилy” и даје упоредне податке о њиховим приходима за протекле три године. Шта је закључак: Телеком Србија Група је трећу годину заредом убедљиво прва у региону! ТС Група, са централом у нашем Београду, уједно сваке године бележи стабилан и снажан раст: 1,11 милијарди евра у 2022, онда 1,27 милијарди евра у 2021, и “закуцавање” са 1,39 милијарди евра у 2022. години. На другом месту је Телеком Аустрија Група, која је претекла трећепласирану Дојче Телеком Групу, док је последње место резервисано за Јунајтед Групу.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *