У Србији просечна радна недеља дужа него у ЕУ

0

У Србији просечна радна недеља дужа него у ЕУ.

Радници у Србији су током прошле године у просеку радили 43,3 сата седмично, што је за скоро шест сати више од просека у Европској унији, објавила је 20. септембра европска служба за статистику Еуростат.

Прочитајте још:  Како је због Вучића и отварања фабрике у Ваљеву дошло до „затвора пруге“
Уобичајена радна недеља за Европљане старости од 20 до 64 године 2022. године била је у просеку 37,5 сати, са знатним разликама међу земљама чланицама.

Најдужу радну недељу имали су Грци (41 сат), затим Пољаци (40,4), Румуни и Бугари (40,2), а најкраћу радници у Холандији (33,2), Немачкој (35,3) и Данској (35,4).

Прочитајте још:  Премијер Грчке: Србијо, хвала ти!
У анализи су обрачунати уобичајени сати које особа ради на главном послу, укључујући додатни рад, плаћен или неплаћен, али не рачунајући време путовања између куће и радног места и паузе за оброк. Ти подаци се односе на раднике са пуним и непуним радним временом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Резултати за 2022. годину представљени су за чланице ЕУ и три земље ЕФТА (Исланд, Норвешка и Швајцарска) и Србију као државу кандидата за чланство, преноси Бета.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *