УТИЦАЈНИ ТВИТЕРАШ ДРУГОСРБИЈАНАЦ УХАПШЕН СА ЈОШ 9 ПЕДОФИЛА: Откривени сви детаљи ужаса, размењивали слике деце!

1

У полицијској акцији “Армагедон” јуче је ухапшено 10 педофила и сексуалних предатора међу којима је и утицајни твитераш В.Б. (57) из Чоке!

Они се сумњиче да су злоупотребом интернета вршили кривична дела на штету девојчица и дечака старости од три до 14 година, а како Kурир незванично сазнаје међу ухапшенима има и повратника који су већ кажњавани за ово кривично дело.

– Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу и полно узнемиравање, ухапшени су: Н. Н. (35) из Београда, Д. Ф. (44) из Панчева, М. K. (71) из Ћуприје, Г. Д. (40) из Kнића, М. П. (39) из Владимираца, И. K. (37) из Бикова, Н. Ј. (20) из Бојника, С. Х. (53) из Београда, Д. Р. (36) из Kраљева и В. Б. (57) из Чоке, који се терети и за кривично дело угрожавање сигурности, због учињених претњи преко друштвених мрежа – наводи се у саопштењу МУП Србије.

Малолетник међу предаторима

Такође, кривична пријава у редовном поступку биће поднета и Посебном тужилаштву за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Панчеву против младића (17) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сумња се да су ухапшени преко друштвених мрежа размењивали фотографије и снимке у којима су малолетници, а полиција им је запленила више рачунара. Ухапшени В.Б. иначе је веома активан поготово на друштвеној мрежи “Твитер” где има готово 10.000 пратилаца на свом налогу.

Прочитајте још:  Заветници предали кривичну пријаву против Динка Грухоњића и Ане Лалић
Хапшење педофила (МУП СРБИЈЕ)

– Свакодневно објављује фотографије и статусе на овом друштвеној мрежи и веома је активан. Објаве су му углавном критика власти и фотографије високих државних функционера, као и новинара и уредника медија. Свака објава има више десетина коментара и више од 100 реакција – наводи извор Kурира.

Наиме, ових 10 лица се сумњиче да су у дужем временском периоду, путем интернета, коришћењем „пеер то пеер” апликација за дељење фајлова или коришћењем ТОР претраживача у циљу прикривања локације, преузимали, сачували на хард дисковима рачунара и делили садржаје настале искоришћавањем деце у порнографске сврхе.

Приликом претреса станова осумњичених, увидом у рачунаре и рачунарску опрему пронађена је велика количина видео клипова и фотографија насталих искоришћавањем малолетних лица у порнографске сврхе, садржаји сексуалне експлоатације деце од 3-14 година и друге фотографије и видео записи експлицитне злоупотребе деце у порнографске сврхе, као и поруке сексуалне садржине којима су осумњичени полно узнемиравали децу и малолетна лица.

– Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени Посебном тужилаштву за борбу против високотехнолошког криминала Вишег јавног тужилаштва у Београду, док је Н. Н. приведен надлежном тужилаштву – наводи наш извор.

Број педофила расте из године у годину

x јануар 2019 – 96 имена уписаних у регистар педофила Србије

x октобар 2019 – 279 имена уписаних у регистар педофила Србије

x октобар 2020 – 371 име уписано у регистар педофила Србије

x април 2021 – 416 имена уписаних у регистар педофила Србије

x јул 2022 – 544 имена уписана у регистар педофила Србије

x август 2023 – 675 имена уписаних у регистар педофила Србије

Прочитајте још:  О предаторима педофилима

Велика акција

Акцију су реализовали припадници припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику Службе за борбу против високотехнолошког криминала, у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, у сарадњи са Службом за сузбијање криминала УKП, Јединицом за обезбеђење одређених личности и објеката, Полицијске управе за град Београд и другим полицијским управама.

Kурир.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “УТИЦАЈНИ ТВИТЕРАШ ДРУГОСРБИЈАНАЦ УХАПШЕН СА ЈОШ 9 ПЕДОФИЛА: Откривени сви детаљи ужаса, размењивали слике деце!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *