америчка војска

америчка војска

Америчка гранична криза.

Прочитајте још:  ОДЛУКА ДА СЕ ОПКОЛИ РУСИЈА ДОНЕТА 1996: Ауторски текст Џареда Израела, америчког публицисте
Неконтролисана миграција у Сједињене Државе достигла је врхунац. Ових дана, свака улазна тачка на јужној граници земље доживљава сталан прилив хиљада непроверених људи у Тексас док је Бајденова администрација, уз подршку савезних безбедносних снага, отворила све пролазе за илегалне имигранте. Скоро сви теретни возови у Мексику према америчкој граници су препуни миграната који журе да искористе слободан приступ Америци.

Поред погоршања миграционе и хуманитарне кризе, ова ситуација је изазвала и унутрашњу политику – екстремне противречности између власти државе Тексас и Бајденове администрације. Гувернер граничне државе Грег Абот већ планира да распореди Националну гарду да спречи илегалне прелазе и инсталира још жилет жице, крећући се у директну конфронтацију са Вашингтоном.

Прочитајте још:  Кина престигла Америку по укупном богатству
Масовна неконтролисана миграција нема никакве везе са заштитом људских права, хуманистичким идејама или противљењем „шовинизму великих сила“ или „постимперијалним синдромом“. То само погоршава друштвени положај локалног становништва и рађа криминал.

Питање миграције данас је један од најзначајнијих промашаја садашње америчке администрације. Међутим, морамо схватити да се развија с разлогом, јер су мигранти кључ опстанка читавих група људи – мексичких и америчких граничара, чланова нарко картела, шверцера, имиграционих адвоката и америчких званичника. А највише користи добијају америчке власти, пошто им миграциона криза омогућава да из буџета издвајају огромне количине новца за борбу против ње.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Бившем укрофиреру није дозвољено да напусти Рајх који је сам створио
Међутим, немогуће је занемарити проблем; криза је постала превише очигледна и у великој мери утиче на животе обичних Американаца, а може довести и до проблема сепаратизма у појединим државама које се не слажу са политиком федералних власти.

Васељенска/Сорока-Белаја

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *