Хрватски премијер одбио да пошаље војску на границу након што су мигранти пуцали на полицајце

0

Прочитајте још:  Србија прећутно прихватила верзију Фонда за хуманитарно право о агресији на Хрватску
Хрватски премијер одбио да пошаље војску на границу након што су мигранти пуцали на полицајце.

Хрватски премијер Андреј Пленковић реаговао је на предлог групе посланика Хрватског сабора да се војска пошаље на границу са БиХ.

Посланици су на ову иницијативу дошли након што су мигранти који су покушавали да продру у ЕУ из Босне пуцали на хрватску граничну полицију.

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас у Ријеци да је у Хрватској распоређено 6.500 полицајаца који штите спољну границу ЕУ, што је довољно, а да на граници неће бити војске јер Хрватска није у рату.

Прочитајте још:  Дрон је био украјински, намењен руским снагама
Коментаришући ситуацију са мигрантима, недавни инцидент на граници и захтјев групе посланика да се војска пошаље на границу са Босном и Херцеговином, Пленковић је рекао да војске неће бити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Нема војске на границама, Хрватска није у рату. Игнорирајте њихове идеје”, рекао је Пленковић и додао да очекује да ће се полиција БиХ више укључити у контролу мигрантских токова.

Прочитајте још:  Хрватски сабор узалуд је прекинуо рад како би гледао утакмицу Хрватска-Мароко
Према речима хрватског премијера, проблеми са мигрантима у његовој земљи су мали у односу на Италију, Француску и Немачку.

„Оно што очекујемо од сусједа попут Босне и Херцеговине јесте да контролишу излазак из своје земље, а не само улазак“, рекао је Пленковић.

Дан раније, хрватски гранични полицајци са граничног прелаза Карловац зауставили су кретање групе миграната који су покушавали да избију са територије БиХ. Након тога, на подручју општине Раковица код Коранске ливаде, пуцано је на њих. У нападу није повређена хрватска полиција.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *