Захарова: Курти жели да спроведе етничко чишћење Срба на КиМ! Он је крив за крвопролиће у Бањској

1
марија захарова

Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

Захарова: Курти жели да спроведе етничко чишћење Срба на КиМ! Он је крив за крвопролиће у Бањској.

Прочитајте још:  Шојгу обавестио Путина да је ослобођен Маријупољ
Заоштравање ситуације на КиМ, које је довело до крвопролића, последица је политике „премијера“ самопроглашене републике Аљбина Куртија која има за циљ да распламса сукоб и очисти територију покрајине од Срба, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

“Јучерашње крвопролиће је директна и непосредна последица курса такозваног „премијера“ Аљбина Куртија са циљем распламсавања сукоб и чишћења територије региона од Срба” – наводи се у коментару Захарове, објављеном на сајту руског МИП-а.

“Његови покушаји да ескалацијом ситуације изазове додатни притисак Запада на руководство Србије како би натерао Београд да призна „независност“ Косова стална су игра са ватром, која је, како видимо, прескупа и доводи цео регион Балкана до опасне ивице” – додала је Захарова.

Прочитајте још:  Никакав НАТО неће помоћи
Она је истакла да је „полиција” косовских Албанаца систематски изводила казнене операције против српске заједнице и да се није бавила искључиво застрашивањем грађана.

“Постоји директна претња од наставка етничког чишћења, које су раније практиковали албански екстремисти на Косову” – нагласила је Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Уверени смо да се пут стабилизације и дугорочног решења на Косову одвија искључиво кроз свеобухватну примену темељне резолуције Савета безбедности УН 1244 и Бриселских споразума Београда и Приштине из 2013. и 2015. године” – закључила је Захарова.

Вечерње новости

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Захарова: Курти жели да спроведе етничко чишћење Срба на КиМ! Он је крив за крвопролиће у Бањској

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *