КФОР признао да је са шиптарском полицијом деловао координисано

1
КФОР

КФОР (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

КФОР признао да је са шиптарском полицијом деловао координисано.

Шиптарска полиција је интервенисала у Бањској у складу са својим правом на спровођење закона, као прво одговорна, а у том подручју биле су присутне трупе Кфора, саопштила је Команда међународне мисије на Косову.
„Као што је већ истакнуто у саопштењу Кфора издатом 24. септембра, након напада на Косовску полицију у Бањској, полиција је интервенисала у складу са својим прерогативима за спровођење закона, као прва одговорна. У том подручју су биле присутне трупе Кфора. Помно су пратиле ситуацију и биле спремне да одговоре ако је потребно. Косовска полиција, Еулекс и Кфор су деловали у блиској координацији, као први, други и трећи реагујући“, објаснио је Кфор у саопштењу.
Прочитајте још:  Украјински контингент у КФОР-у због рата одлази кући
Командант Кфора остаје, како се додаје, у редовном контакту са свим странама, укључујући Еулекс, представнике косовских институција и косовских безбедносних организација, као и са начелником Генералштаба Војске Србије.
Преко Кфора, НАТО ће увек предузимати све неопходне радње за одржавање безбедног и сигурног окружења и слободе кретања за све заједнице на Косову, непристрасно и у складу са нашим мандатом на основу Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244 из 1999. године.
Прочитајте још:  Српска имовина на КиМ коју су Шиптари отели од Србије вреди на стотине МИЛИЈАРДИ евра!
Кфор ће, подвлачи се, такође наставити да обезбеђује безбедносни оквир неопходан да би дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ напредовао.
Дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ једини је начин да се реше отворена питања и да се постигне трајно решење које поштује права свих заједница, истиче се у саопштењу Кфора, пренео је „Косово онлајн“.
Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=zEqruhAKzRc

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “КФОР признао да је са шиптарском полицијом деловао координисано

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *