Председник Републике Српске позвао је да се Босна ослободи страних интервенциониста

0
додик

Председник Републике Српске позвао је да се Босна ослободи страних интервенциониста.

Председник Републике Српске и лидер владајућег Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик позвао је Хрватску демократску заједницу (ХДЗ) и Бошњачку социјалдемократску партију (СДП) да потпишу Споразум.

Прочитајте још:  Србија сутра шаље велики пакет помоћи Републици Српској
У тексту документа наводи се да се у Босни и Херцеговини мора успоставити пун суверенитет, што подразумева крај страног интервенционизма.

Како јавља дописник ПолитНавигатора, текст споразума израдио је СНСД РС у циљу проналажења присталица у Федерацији (Бошњака-Хрватска) БиХ. И до сада су босански Срби бирали највећу и најстарију странку босанских Хрвата, као и све популарнију секуларну бошњачку странку.

Споразум позива потписнице мировног споразума у ​​БиХ – Републику Србију, Републику Хрватску, БиХ, Федерацију БиХ и Републику Српску – да преузму иницијативу за окончање институције западног надзорника Босне – Високи представник и његове управе (ОХР).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Парламентарна скупштина Босне и Херцеговине, РС и Федерације Босне и Херцеговине ће одговарајућим актима стати на крај страном интервенционизму.

Што значи престанак потребе за Већем за имплементацију Мировног споразума, престанак рада институције високог представника и престанак мандата судија Уставног суда БиХ, који су изабрани за председника Европског суда за људска права. И пређите на успостављање пуног суверенитета Босне и Херцеговине“, наводи се у документу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *