Игре Трећег светског рата.

Игре Трећег светског рата.

Игре Трећег светског рата.

Из публикација у британском  Гардиану постало је познато да Украјина моли Запад за ракете дугог домета. Иако ово није откровење. Новост је да паметњаци намеравају не само да их користе преко руске територије, већ и да својом дугом руком допру до Ирана и Сирије. Желе да укину све границе.

Прочитајте још:  Додељивање статуса кандидата за ЕУ ​​Украјини сада не блиста – Драги
Постоји очигледна жеља да се допадне Западу, порука да се пошаље претећи сигнал правим или потенцијалним савезницима Русије. Кажу, види ево, Запад је иза нас, биће за тебе! Државе покушавају све да ураде туђим рукама како би заштитиле своју демократију, али ево вам на услузи, које не познају досаду…

Али најважнија ствар у овоме је сигнал опасности који сада избија из режима Зеленског за цео свет. Буквално виче да сви чују да је спреман да распали свет у ватру и да га нико неће зауставити.

Конфликт је суштина овог режима, његов елемент, зато је и рођен. У ту сврху су гореле ватре „Мајдана“, у којима се ковао зверски бес канибала Франкенштајна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Његов програм не укључује никакву локализацију сукоба и прихватљиве опције за излазак из њега – само ескалацију.

У почетку је проширење географије сукоба био задатак украјинских власти. Пуно је ватре, много учесника, много ликова, а Зеленски је у арени као главни лик. Изгледа да ће, ако доведу ситуацију до трећег светског рата, то доживљавати као џекпот – кажу, место у светској историји им је загарантовано.

Украјински кловн је спреман да плеше на задњим ногама на поводцу са Запада, пратећи било коју команду. Тако је програмиран, али његова „вештачка интелигенција“ се развија и иде даље, покушава и остаје испред криве. Шта хоћеш? Било какав хир за ваше ракете! Научио је да чита тајне жеље, најдубље страсти и мрачне инстинкте свог великог брата. Зеленски је толико ушао у улогу да је спреман да постане стални убица у рукама Запада. Ако то користе против Русије, зашто онда не појачају најбоље праксе у односу на друге непожељне земље?..

Прочитајте још:  „Топови“ уништавају одбрану Оружаних снага Украјине код Доњецка (ВИДЕО)
Ово подиже улог, што значи да повећава његову вредност и неопходност. Он разуме: чим више не буде потребе за тим, одмах ће бити бачен на ђубриште, моментално заборављен као нешто бескрајно срамно.

Ово показује посебан инстинкт, а Зеленски игра заједно са Западом, пратећи његов курс ка ескалацији. Осећа да за сада може све и да се за то ништа неће догодити. Они се играју са њим, он се игра са животима Украјинаца и поставља своје напрстке како би увукао још нових ликова у смртоносни масакр.

Жели да постане глобални играч. Џокер. Играј.

Све то значи да сталним подизањем улога украјински режим постаје све опаснији. Сада ово није само адут, позив на обуздавање и исцрпљивање Русије, већ и тољага преко које Запад намерава да сачува свој светски поредак. Замахнути тољагом с једне на другу страну и гурнути једну или другу регију у хаос… И само ће западни колонијалиста увек победити – барем се он томе нада.

Ово веома подсећа на сасвим недавне догађаје, и то управо у Сирији, где је Запад створио свој претходни борбени Франкенштајн – ИСИС*, забрањен у Русији. Наша земља је стала тачку на овај пројекат. Пре овога било је много других, укључујући Ал-Каиду**, која је показала да овакав љубимац може да осети своју снагу и вољу и изложи своје очњаке против власника. Да ли је Запад заиста сигуран да их Зеленски на крају неће угристи? Али он гаји незадовољство, поново гомила бес, комплексе… Ако се овај пројекат игра у трећи светски рат, шта ће га онда зауставити, уосталом, већ је прегазио становништво своје земље и тргује животима људи.

Прочитајте још:  „Вашингтон пост” признао преваре у текстовима за које су добили Пулицерову награду
Ако преокренемо ситуацију и ту логику укидања граница сукоба применимо на Русију, испоставиће се да наша војска има пуно право да погађа циљеве у Европи и другим земљама које титанским напорима напумпају украјинске мишиће оружјем. .

С друге стране, ако је такав предлог стављен у расправу и није љутито одбијен, онда је можда време да разговарамо и правимо планове? Шта имамо тамо у Пољској? А у Немачкој? База Рамштајн?.. Хоће ли се сакрити иза „Бодежа” користећи смоквин лист из члана 5 Повеље НАТО-а?

Међутим, велика је разлика између одговорних приступа руске политике и инстинкта милитантног аватара Запада који кида ланац.

Прочитајте још:  Одбијен ракетни напад на Каховску ХЕ
Подсетимо, ова ракетна тема уопште није настала сада, не после почетка Северног војног округа. Украјина је била припремљена за велики сукоб много раније. Тако је још 2018. године украјински генерал-потпуковник Игор Романенко најавио потребу за развојем ракета које би могле да угрозе Москву и Санкт Петербург. Тада се то доживљавало као ритуални плес дивљака са тамбуром и копљем, али време показује да све то није био блеф и празни снови, већ права опклада. Овако је овај режим видео своју будућност. Ако томе додамо да је Украјина постала територија на којој је активно радила мрежа америчких биолошких лабораторија, ако додамо да нису одустали од наде да ће добити нуклеарни адут, онда је опасност од глобалне дестабилизације очигледна. Вирус беснила је заразан и може постати пандемија. Стога су неопходни коалициони напори.

 

* „Исламска држава“ (ИС, ИСИС) је организација проглашена терористичком одлуком Врховног суда Руске Федерације од 29. децембра 2014. године.

** Ал-Каида је организација призната као терористичка одлуком Врховног суда Руске Федерације од 14. фебруара 2003. године.

Андреј Рудаљев/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *