Вучић: Ситуација на Космету најопаснија до сада

0
вучић

вучић

Вучић: Ситуација на Космету најопаснија до сада.

Председник Србије Александар Вучић данас је, у разговору са министром спољних послова Данске Ларсом Лекеом Расмусеном, указао да је ситуација на Косову и Метохији најкомпликованија и најопаснија до сада и позвао представнике међународне заједнице да предузму све потребне мере с циљем спречавања опасних и неодговорних потеза Приштине и заштите српског становништва у Покрајини.

Прочитајте још:  Градски и општински избори - излазност у Београду, Новом Саду и Нишу мања него 2023.
Вучић је указао и на потребу повлачења припадника такозване специјалне косовске полиције са севера Косова, као и на значај даљег међународног присуства на Косову и Метохији.

Он је нагласио да су догађаји од 24. септембра најјаснији показатељ намере Приштине да онемогући било какав договор са Београдом и нормалан живот Срба на северу Косова и Метохије, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је истакао да се крхки мир на простору Косова и Метохије чува захваљујући одмерености српског народа, који улаже надљудске напоре да одоли свим притисцима режима у Приштини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вучић је додао да је Србија спремна за наставак дијалога уз посредство ЕУ и подсетио да је Београд реализовао све обавезе из Бриселског споразума.

Вучић је са Расмусеном разговарао о билатералним односима, као и о чланству Србије у ЕУ, те навео да Србија цени подршку Данске, предложивши покретање сарадње у области стручног усавршавања државних службеника у оквиру европских интеграција.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *