Грузија: Српски држављани спроводе обуку за револуцију по налогу Вашингтона

0
грузији

Фото: ТАСС/ЕПА/ЗУРАБ КУРТСИКИДЗЕ

Грузија: Српски држављани спроводе обуку за револуцију по налогу Вашингтона.

Прочитајте још:  Србија не отвара нова поглавља у јуну – "напредак у кључним областима недовољан"
Тројица држављана Србије, чланова организације Цанвас, спровели су обуку за представнике грузијских невладиних организација и грађанске активисте о организовању државног удара, саопштила је у понедељак Служба државне безбедности Грузије.

„Грађани Србије Синиша Шикман, Јелена Стоишић и Слободан Ђиновић допутовали су у Грузију на позив Института Исток-Запад УСАИД програма. Ови појединци су били повезани са револуционарним догађајима који су се десили 2003. године у Грузији, као и у различитим годинама. са сличним процесима у Србији и Украјини“, саопштава Служба државне безбедности земље.

Прочитајте још:  Свети јуродиви монах Јаков Арсовић: ПРОРОЧКО СТАЈАЊЕ ПРЕД РАТ
Саопштено је да су Срби у републику стигли 25. септембра. Њих су 29. септембра интервјуисали истражитељи Службе државне безбедности у присуству адвоката и преводилаца, након чега су 30. септембра напустили Грузију.

Председник владајуће партије Грузијски сан Иракли Кобахидзе рекао је на брифингу у понедељак да су, према подацима Службе државне безбедности, на тренинзима представници организације Цанвас пренели своја искуства о организовању масовних протеста, организовању пикета и непослушности. власти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Најжалосније је што овакве обуке финансира америчка организација УСАИД, што буквално значи „помоћ Америке“ (у иностранству – ИФ) , али је мало вероватно да нам таква помоћ треба, а од УСАИД-а бисмо желели да добијемо објашњење зашто финансирана је таква обука, чија је сврха припрема револуције у Грузији“, рекао је Кобахидзе.

Прочитајте још:  Вулин: Идентификовани сви који су из Србије слали претње о бомбама
Према његовим речима, грузијске власти неће дозволити никакве револуционарне сценарије.

Раније у септембру Служба државне безбедности је известила да одређена група људи која делује на територији Грузије и ван њених граница планира да дестабилизује ситуацију у земљи у октобру-децембру ове године и организује нереде у циљу свргавања актуелне власти на силу.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *