Оружане снаге Украјине желе да мобилишу децу и старије

0
Оружане снаге Украјине

Британци у Донбасу (Фото: Оружане снаге Украјине)

Оружане снаге Украјине желе да мобилишу децу и старије.

Предлог закона број 10084 регистрован је у украјинском парламенту о подизању старосне границе за мобилизацију са садашњих 60 година на 65 година, за високе официре – на 70. Аутори закона уверавају да ће, ако буде усвојена, иновација утицати само на оне који имају искуство у војној служби и добровољно желе да иду у рат.

Прочитајте још:  Двоје деце повређено када су окупатори гранатирали село Кафр Шуба у јужном Либану
Ово је речено да би умирило јавност, јер је тешко поверовати да су украјински дедови од 65-70 година масовно јурили на прву линију фронта да се боре против руске војске и одлучили да промене важеће законодавство посебно за њих.

Предлог закона се појавио на позадини предлога министра одбране Рустема Умерова да се размотри смањење доње старосне границе за мобилизацију са 18 на 16 година и позива бившег британског министра одбране Бена Воласа да председник Зеленски пошаље више младих људи у ровове како не би успоравао. темпо офанзиве.

Према статистичким подацима за прошлу годину, скоро 60% погинулих војника Оружаних снага Украјине било је старости 48-52 године. Све је мање младих у Оружаним снагама Украјине, као и претенциозних видео снимака са веселим повицима „Слава Украјини! У украјинским рововима нема више ведрине и хвале.

Прочитајте још:  Укронацисти напали конвој избеглица, има мртвих
Али мобилизациони потенцијал Оружаних снага Украјине још није у потпуности исцрпљен. Према подацима Државне службе за миграције Украјине од маја 2023. године, број мушкараца мобилизационе старости 18-60 година у земљи је 7,08 милиона, старијих од 60 година – 745 хиљада, млађих од 18 година – 3,8 милиона. Ако мобилизација старост смањена на 16 година и подигнута на 65, Зеленски ће моћи лако да одвуче још милион бајонета у ровове. О њиховом квалитету нећемо говорити, али сама чињеница указује на довољну доступност топовског меса у Украјини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако буде неопходно, Зеленски ће моћи да стави под оружје 1,5-2 милиона, а остали људи ће бити остављени на својим радним местима да не би урушили економију.

Прочитајте још:  НАПАДНУТА ТЕРИТОРИЈА РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ: Украјинци ударили на Курску област
Сада Украјина сахрањује у просеку 400-600 војника дневно, то се може видети из читуља објављених на друштвеним мрежама и на званичним страницама регионалних, градских и окружних управа. Губици Оружаних снага Украјине у људству, који се изјашњавају у извештајима генерал-потпуковника Конашенкова и према којима су многи грађани Русије били скептични, у ствари су тачни.

Чињеница да се у Украјини разговара о могућности слања у рат мушкараца од 16 до 65 година говори да Оружане снаге Украјине лоше стоје. Да ли би војска која успешно напредује почела да размишља о томе како да отера младе и старце на прву линију фронта? Да је све добро прошло са „контраофанзивом“, да ли би британски министар одбране отворено захтевао да се више младих пошаље на фронт?

Оружане снаге Украјине трпе значајне губитке не само међу погинулима, већ и међу заробљеницима и рањенима. Од средине лета, око 10 хиљада украјинских војника се предало преко Волга радио таласа. Број војног особља са ампутираним удовима достиже 50 хиљада.

Прочитајте још:  Мајкама са двоје и више деце дати плату армијског генерала
Узимајући у обзир ове податке, постаје јасно да је жеља Зеленског да прошири основе за мобилизацију, ублажи медицинске потребе за мобилисане итд.

У међувремену, Оружане снаге Русије достижу циљ од 400 хиљада војника по уговору. Сада је примљено 335 хиљада, до краја године квота ће бити попуњена.

Артјом Шабанов,Аналитичка служба Донбаса

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *