Таблоид Нова.рс лажима и манипулацијама покушава да утиче на истрагу поводом Бањске

0

Таблоид Нова.рс опет прави спинове и путем отворених лажи покушава да утиче на јавност и омета истрагу поводом случаја у Бањској. На мети новинара који се директно финансирају од Запада и отворено залажу за независност “Косова”, сада су адвокат Горан Петронијевић и незаобилазна мета овог медија, главни тужилац Ненад Стефановић.

У скандалозном тексту где је Милан Радоичић већ означен и осуђен као терориста, новинар не само да није упознат са основним чињеницама у вези познанства актера које описује, па је тако супругу адвоката Горана Петронијевића назвао “особа са којом је у блиској вези”.

Поводом оваквих натписа огласило се и Удружење судија и тужилаца које је најоштрије осудило овакве манипулативне текстове који су отворени покушај да се утиче на ток истраге. Све ово нема везе са слободом говора, која прелази границу оног тренутка када чињенице замене лажи.

Деманте Удружења судија и тужилаца преносимо у целости:

Поштовани,

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

на основу чл.83 Закона о информисању и медијима, скрећемо вам пажњу и у прилогу шаљемо деманти и саопштење за медије Удружења судија и тужилаца, поводом текста у таблоиду „Нова“ од 04.10.2023.године, са молбом да га објавите у целости.

Удружење судија и тужилаца најоштрије осуђује текст који је потписао тзв . новинар Иван Милићевић и позива Удружења новинара да осуде оваква таблоидна писања.

Наиме тзв новинар се у свом тексту позива на неименовани извор правећи накарадну конструкцију веза у правосуђу, а у дневно политичке сврхе, чиме се прави озбиљна штета и правосудном систему уопште, а посебно носиоцима правосудних функција.

Прочитајте још:  СНС таблоид: Од Вучића зависи судбина планете

У покушају да јавности лажно представи да постоје неки чудни коруптивни односи у правосуђу, аутор овог текста, тенденциозно занемарује чињеницу да су судија Ивана Јосифовић и адвокат Горан Петронијевић супружници, а не лица у „блиској вези“, што је свим „неименованим изворима“ морало бити познато, те уколико није, јасно је да се не ради о поузданом извору, што додатно указује на неистинитост и злонамерност оваквог текста.

Надаље, Горан Петронијевић је адвокат који заступа велики број и окривљених и оштећених лица у најтежим поступцима, управо због сопственог угледа, па његово заступање Милана Радојичића, као ни било ког од његових многобројних клијената се никако не може ставити у контекст приватног живота адвоката Петронијевића и судије Јосифовић, што је у овом тексту урађено тенденциозно, са намером да се и на овај начин недозвољено утиче на рад правосудних органа, посебно Вишег јавног тужиоца у Београду Ненада Стефановића, који би овако произвољним тумачењем могао бити доведен у везу са скоро сваким поступком у држави, имајући у виду да Удружење судија и тужилаца броји више од 600 чланова, међу којима су и судије и тужиоци чији су супружници такође адвокати.

Удружење судија и тужилаца обавештава јавност да се у овом и сличним таблоидима у дужем временском периоду води крајње непримерена кампања и против председника Удружења Ненада Стефановића, и против самог Удружења, сто јасно указује на намеру и циљеве које исти желе да постигну, односно да једно бројно Удружење маргинализују, фаворизујући нека друга удружења, па би се лако могло закључити да овакви текстови не представљају објективну критику правосуђа, већ су мотивисани другим циљевима.

Прочитајте још:  Човек чију слику има свака полицијска станица у Београду! (ВИДЕО)

Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *