Шиптарски министар у влади БЈРМ прети да ће напустити иницијативу “Отворени Балкан”

0

M.M./ATAImages

Шиптарски министар у влади БЈРМ,Бујар Османи, данас познате и као Северна Македонија, наводи да уколико се покаже да је Србија имала некаквог учешћа у Бањској, за коју каже да је терористички акт, да ће БЈРМ изаћи из споразума о отвореном Балкану.

Истакао је да Србија треба да докаже да није умешана у дешавања у селу Бањска.

“`Отворени Балкан` је била добронамерна иницијатива. Међутим, после дешавања на Косову 24. септембра, сматрам да Србија треба да уложи напор да докаже да није умешана у тај догађај”, поручио је Османи за македонске медије.

У супротном, сматра, ако постоји било каква умешаност званичног Београда, то чини немогућим удруживање са Северном Македонијом и другим земљама региона.

“Идеја ‘Отвореног Балкана’, пре свега, била је помирење. Надам се да ће бити доказано да држава није умешана у дешавања на северу. Али ако се докаже супротно, заиста мислим да би требало да преиспитамо своје учешће у тој иницијативи”, рекао је Османи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иницијатива “Отворени Балкан” пружа много више могућности Северној Македонији, него самој Србији.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *